Follow us:

Top

Nakon prvog dijela top atrakcija SAD-a, u nastavu našeg putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama predstavljamo vam još fantastičnih turističkih destinacija. Što trebate posjetiti u Americi? Slobodno nam javite svoju listu! Možda nam je nešto promaknulo. 😉

Likovi iz bajke te zovu na druženje u Orlandu

U prekrasnom gradu Orlandu na Floridi smjestili su se najveći svjetski centri za obiteljsku zabavu. Ovdje se nalazi svjetski poznati Disney World, veliki filmski studio Universal Studios, veliki akvatorij Sea World i brojne druge veće i manje popularne turističke atrakcije.

Ovdje možete sresti Snjeguljicu, Pepeljugu, Paju Patka i sve likove iz svog djetinjstva. Ponekad je dobro uroniti u svijet mašte i pobjeći od realnog svijeta, zar ne?

Rajski Havaji

Veličanstveni niz čarobno lijepih vulkanskih otoka, Havaji, leži u sredini Tihog oceana. Ovi su otoci pravi tropski raj s vrlo ugodnom i toplom klimom kroz cijelu godinu. Prekrasne pješčane plaže, hladovina koju pružaju palme i toplo plavo more svake godine privlače milijune posjetitelja.

Popularni su i među mladencima kao savršena destinacija za medeni mjesec. Ako ste bili na ovom predivnom otočju, javite nam dojmove i šaljite fotke!

Los Angeles: meka filmske i medijske industrije

Los Angeles je drugi grad po veličini u SAD-u i najveći grad na njegovoj zapadnoj obali. Grad u kojem se stvara filmska povijest, dom je mnogih svjetski poznatih glumačkih zvijezda. Četvrti poput Hollywooda i Beverly Hillsa na listi su obaveznih mjesta za posjetiti u LA-u.

Bijele beskrajne pješčane plaže, ugodna klima i valovito more privlače brojne surfere, a i sve one koji žele ostvariti karijeru u modnoj ili filmskoj industriji. Ne trebate se čuditi ako u shoppingu ili na ulici sretnete neko lice s filmskog platna.

San Francisco

Dramatičan i neobičan krajolik grada smještenog na nekoliko strmih brda jedan je od razloga zašto mnogi turisti posjećuju San Francisco. Po strmim ulicama i dalje se vuku stari tramvaji.

Vrhunac posjete San Franciscu sigurno je veličanstveni most Golden Gate. Svako naselje u gradu kao da ima vlastitu osobnost, od hippy chic stila do hipsterskog. Luka je prepuna bistroa i pruža savršen pogled na most i ocean.

Yosemite

U Kaliforniji, zemlji koju svi poistovjećuju s bijelim plažama i izležavanjem na suncu, smjestio se prekrasan Nacionalni park Yosemite. Poznat je po veličanstvenim strmim liticama i brojnim vodopadima koji okružuju dolinu Yosemite. Na planinskim se vrhuncima oko doline nižu snježni pokrivači, a u šumama parka rastu divovske sekvoje.

Ovo je savršeno odredište za planinare, izletnike i fotografe. Ako ste od onih koji ne vole gužvu, gradove i celebritije na svakom koraku, znajte da SAD ima nebrojeno prirodnih aseva u rukavu!

Čuvajte se divljih životinja u Yellowstoneu

U saveznoj državi Wyoming smjestio se Nacionalni park Yellowstone u kojem se nalazi najveća grupacija gejzira, vrućih izvora i termalnih fenomena na svijetu.

U šumama oko gejzira žive bizoni, losovi, medvjedi i mnoge druge divlje životinje. Bogat divlji život možete osjetiti čim se malo maknete s neke od cesta koje prolaze parkom.

Moguće opasnosti od susreta s divljom životinjom postat ćete svjesni čim dođete u Centar za posjetitelje na ulazu u park. Tamo će vas savjetovati da kupite sprej kojim možete otjerati medvjeda ako krene na vas! Dobro proučite i pridržavajte se uputa o sigurnosti kako bi vaš obilazak Yellowstonea prošao bez problema.

Kad smo kod nacionalnih parkova u SAD-u, tko je bio u Evergladesu?

  • Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
    Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
  • 10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
    10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
  • Turističke atrakcije Islanda - Savršen trio: pivo, društvo i kupanje u termalnoj rijeci
    Turističke atrakcije Islanda - Savršen trio: pivo, društvo i kupanje u termalnoj rijeci