Follow us:

Top

Ako ste jedan od onih avanturistički raspoloženih ljudi i oduvijek vas zanimaju paranormalne pojave, intrige i priče o duhovima, ovaj članak obavezno pročitajte!

Dvorac Brissac (Château de Brissac) iz 11. stoljeća, smješten je u dolini rijeke Loire. U čak 204 sobe ovog sedam katova visokog dvorca u Francuskoj naći ćete brojne antikvitete, tapiserije i razna umjetnička djela.

Naravno tu su i duhovi koji ga čuvaju, barem ako se može vjerovati lokalnom stanovništvu koje podupire i širi ovu zanimljivu legendu.

Duhovi dvorca Brissac

Legenda o duhovima iz dvorca Brissac ide ovako. U jednom je periodu dvorac bio vlasništvo stanovitog Jacquea. Jacque je bio vrlo uspješan i sretan čovjek koji je živio sa svojom suprugom Charlotte. No supruga Charlotte imala je ljubavnika.  Bijesni suprug Jacque nije to mogao trpjeti i nakon nekog su vremena Charlotte i njezin ljubavnik jednostavno nestali.

No ljubavnici su, i nakon što su ubijeni, ostali u dvorcu kako bi progonili nesretnog Jacquea! Jacque se na kraju odselio…

Posjetitelji dvorca Brissac tvrde da se noću i dalje čuju zaljubljeni ljubavnici čija ljubav odjekuje zidinama dvorca. Mnogi posjetitelji također tvrde da dvorcem vlada vrlo romantična atmosfera…

Najviši dvorac u Francuskoj godinama je nenaseljen zbog straha i nelagode koju priče o duhovima stvaraju u ljudima. Danas ga brojni turisti posjećuju kako bi doživjeli vrlo čudan osjećaj i s nelagodom i uzbuđenjem istražili njegove hodnike i brojne sobe.

Postoje organizirani turistički obilasci dvorca, a u sklopu obilaska moguće je kušati i neka od lokalnih vina u vinskim kamenim podrumima dvorca.

Priroda oko dvorca vrlo je lijepo uređena i pružit će vam ugodno popodne. Svakog jutra iz parka oko dvorca moguće je krenuti na izlet balonom na vrući zrak i uživati u prekrasnim krajolicima i ptičijoj perspektivi dvorca! Dvorac ima i svoju suvenirnicu. Kao i svoje kazalište.

Ako ste spremni na susret s osuđenim ljubavnicima i baš vam fali doza adrenalina, trk u Francusku!

  • 10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
    10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
  • Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi
    Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi
  • Riquewihr, selo koje je isto kao u 16. stoljeću
    Riquewihr, selo koje je isto kao u 16. stoljeću