Follow us:

Top

U Nacionalnom parku Tongariro postoje organizirani turistički obilasci fantastičnih lokacija na kojima su snimani Gospodari prstenova! Jer slavni Mt. Doom nalazi se upravo ovdje! I zauvijek je proslavio planinu Ngauruhoe.

Nacionalni park Tongariro

Prvi nacionalni park u Novom Zelandu je mjesto prepuno ekstrema, iznenađenja i kontrasta, kao i mjesto koje ni jedan posjetitelj nikada neće zaboraviti! Nudi širok raspon prirodnih ljepota, od savršeno mirnih smaragdnih jezera, gejzira, spektakularnih vodopada, aktivnih vulkana, polja, gustih šuma i nizina nalik pustinjama.

Osnovan je davne 1887. godine i četvrti je osnovani nacionalni park na svijetu.

Vulkani u Tongariru

U samom srcu parka nalaze se čak tri vulkana, TongariroNgauruhoe i Ruapehu, koji su aktivni već dva milijuna godina. 1995. i 1996. godine vulkan Ruapehu imao je zadnje erupcije kojima je cijelu okolicu prekrio pepelom. Ovaj je vulkan danas najlakše dostupan aktivni vulkan u Novom Zelandu i moguće ga je posjetiti uz pratnju vodiča.

Tko još ne bi želio prošetati po nekoliko stotina godina staroj ohlađenoj vulkanskoj lavi?

Selo Nacionalnog parka smješteno pri dnu planine Ruapehu, polazno je mjesto za istraživanje. U njemu možete naći smještaj, unajmiti bicikle ili kajake i dobiti detaljne informacije o parku. Više informacija saznajte na stranicama parka.

Iz sela se kreće na najpopularnije jednodnevno planinarenje u Novom Zelandu, planinarenje preko vulkana Tongariro, poznato kao Tongariro Alpine Crossing.

Smaragdna jezera

Podsjeća li vas nevjerojatna boja Smaragdnih jezera na Pamukkale u Turskoj?

Zbog jedinstvenog terena Tongariro je omiljeno odredište mnogih planinara i ljubitelja prirode.

Zimi se na nekoliko skijališta okupljaju ljubitelji zimskih sportova. Sezona skijanja traje od kasnog lipnja do ranog studenog.

Kada vidite ove fotografije zar ne bi i vi htjeli “uskočiti” u Gospodare prstenova?

  • 10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
    10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
  • Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi
    Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi
  • Riquewihr, selo koje je isto kao u 16. stoljeću
    Riquewihr, selo koje je isto kao u 16. stoljeću