Follow us:

Top

Tko se poželio ljeta i mora i plaže? Priznajemo, mi… Odlučili smo vam predstaviti dvije prekrasne pješčane plaže kako bi već mogli početi planirati sljedeći godišnji odmor. Ili samo uživati u prekrasnim slikama.

Navagio – grčka ljepotica

Znate li što znači navagio? Grubo rečeno, “brodska olupina”. Možda nosi to ime jer se na njoj nalaze ostatci broda morskih krijumčara. Ako zanemarimo naziv, sve ostalo čini ovu plažu pravim mediteranskim biserom.

Navagio je plaža koja se nalazi na poznatom grčkom otoku Zakynthosu te se do nje može doći samo brodom. Oštre stijene kriju prekrasnu plažu, kristalno čisto more i prekrasan pogled. Sve ovo su razlozi zašto tisuće posjetitelja godišnje posjete ovu zanimljivu lokaciju u Grčkoj.

Whitehaven – vijugava beskrajna pješčana plaža

Zašto astronom leži na Whitehaven plaži? Zato da bi pomoću pijeska bolje vidio zvijezde. Nije vam jasan ovaj loš vic? Evo priče.

Whitehaven je pješčana plaža koja se nalazi na najvećem otoku Whitsunday grupacije otoka u Australiji. Duga je 6-7 kilometara, a pijesak je toliko čist i sadrži visok postotak silicija da je isti taj pijesak korišten za izradu Hubbleovog teleskopa. Eto objašnjenja za raniji pokušaj vica.

Posebno lijepo je vidjeti kako izgleda ova plaža za vrijeme plime i za vrijeme oseke.

  • Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
    Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
  • Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
    Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
  • Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom
    Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom