Follow us:

Top

U korona ljeto 2020. godine, road trip rentanim kamperom po južnoj Italiji i Siciliji bio je pun pogodak. Većina je atrakcija i gradova pripadala lokalcima, uz samo mali broj turista. Tu smo i mi, dvoje djece i baka. Idemo u obilazak Alberobella.

Šetnja s djecom po Alberobellu

Road trip kamperom po južnoj Italiji

Svima preporučujemo obilazak južne Italije kamperom. Mi smo naš unajmili u Rijeci i krenuli na trotjedni put. Kamper je bio odlično opremljen, dobili smo i potpun set za roštilj, duplu posteljinu, suncobran, stol i stolice za sjedenje vani. Kuhinja je imala sve moguće potrebno suđe. Za svaku preporuku!

Putovanje kamperom pruža puno pogodnosti, a jedna od njih je da možete ostati više dana u nekom mjestu jer ste tako odlučili u tom trenutku. Ne ovisite o ranije bukiranim terminima u npr. hotelu ili apartmanu. Također možete i ranije krenuti ponovno na put, jer vam destinacija nije dovoljno zanimljiva.

Za pronalazak besplatnog parkinga za kamper, koristili smo mobilnu aplikaciju Park4night. Ovaj nam je način pronalaska parkinga olakšao život na cijelom putovanju, a i uštedio dosta novca. Besplatan parking za kamper smo pronašli i u Alberobellu i krenuli pješice u istraživanje grada.

Alberobello u Italiji

Alberobello i Matera su najljepši od brojnih mjesta koje smo vidjeli na ovome putovanju. Iako sam otprilike znao što me u Alberobellu čeka, nisam imao pojma da je grad ovako velik. Uživo izgleda još bolje nego na svim slikama.

Grad je nevjerojatno fotogeničan, a poznat je po bijelim kućicama s kupolastim krovovima nazvanim trulli. Krovovi kućica su ukrašeni raznim simbolima. U jednoj od kućica se mogu saznati i značenja pojedinih simbola.

Alberobello u Italiji

Brojne su kućice pretvorene u suvenirnice, a glavni je suvenir upravo model trullija. Tu su i kafići i restorani smješteni u trullijima.

U neke od kućica možete ući uz naplatu da vidite kako izgleda živjeti u njima.

Po Alberobellu smo šetali punih sedam sati i otkrivali njegove male ulice pune cvijeća i raznih ukrasa. Iza svakog ugla dočeka vas novi prekrasan prizor i ulice koje zovu da još malo prošetate. Kako je doba korone nije bilo gužvi i vrlo se lako mogla napraviti fotka gdje smo sami…

Obilazak Alberobella bi preporučio svakome tko se nađe na jugu Italije!

Obilazak Alberobella

Saznajte više o Alberobellu.

Fotografije: Maja i Nikola

  • Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
    Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
  • Colonia del Sacramento: raj za fotografe
    Colonia del Sacramento: raj za fotografe
  • Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem
    Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem