Follow us:

Top

O nama

Naš Svjetski Putnik priča iskustva stvarnih ljudi, tj. nas i vas, sa stvarnih putovanja. Pišemo putopise s brojnim savjetima o raznim destinacijama, a želja nam je motivirati vas da krenete u avanturu, otputujete i stvorite uspomene s ljudima koje volite.

Moje ime je Jana. S mužem Ivanom pokrenula sam portal Svjetski Putnik neposredno prije početka korona života. S vremenom su nam se pridružili brojni ljubitelji putovanja, a svojim su putopisima dali dodatno znanje našem Svjetskom Putniku.

Ako ste otkrili mjesto za koje svi trebamo čuti, mjesto o obilasku kojeg možete savjetovati druge, javite nam se. Rado ćemo objaviti vašu priču, a vas primiti u ekipu svjetskih putnika. Stav nam je da samo zajedno možemo izgraditi “Putnika” koji puno zna o raznim mjestima svijeta.

Kako putuju naši putopisci?

Neki od nas putuju s djecom, neki s partnerom/partnericom, prijateljem ili prijateljicom. Jedni vole putovati s većom grupom ljudi, dok drugi vole svijet istraživati sami. Većina nas samostalno organizira svoja putovanja. Volimo povremeno na destinaciji koristiti usluge lokalnih vodiča, koji svojim pričama obogate doživljaj svakog mjesta. O svemu tome govorimo u našim putopisima.

Nije bitan način na koji putujete, dok god vam taj način odgovara. Također, nije nužno otputovati daleko da bi stvorili prekrasne priče i osjećali se ispunjeno. Putovanje može trajati samo jedan vikend, ali o njemu ćete dugo pričati. Znate kako kažu: jednom ćete više žaliti zbog koraka koje niste napravili, nego zbog onih napravljenih.

Kako se snaći na Svjetskom Putniku?

Svjetski Putnik je web portal na kojem ćete naći brojne ideje za izlete i putovanja po Hrvatskoj i svijetu. Do sredine 2023. godine objavili smo više od 400 putopisa i informativnih tekstova o destinacijama. Kako bi vam naš “Putnik” što više olakšao dolazak do informacija, evo par savjeta.

Na izborniku na vrhu stranice postoje rubrike “Destinacije”, “Putovanja” i “Hrvatska”.

  • U rubrici “Destinacije” putopisi su raspoređeni po državama. Klikom na državu dobit ćete prikaz svih tekstova vezanih za nju.
  • U rubrici “Putovanja” u padajućem izborniku postoje razne kategorije. Ovdje ćete npr. naći “Putovanja s djecom”, ali i putopise u kategorijama “Dvorci”, “Čudesna priroda”, “Šarmantni gradovi” i slično. Ima puno podkategorija pa bacite oko.
  • U rubrici “Hrvatska” smo radi lakšeg snalaženja, ali i zbog velikog broja mjesta koja smo posjetili, putopise i tekstove sortirali po regijama. Tako ćete u padajućem izborniku naći “istočnu Hrvatsku”, “Istru”, “središnju Hrvatsku” i ostale regije.

Bitno za znati

Preporuka je da cijene ulaznica za neku atrakciju, njeno radno vrijeme i slične podatke koji se mogu mijenjati kroz vrijeme, provjerite na službenim stranicama. Podaci navedeni u putopisima odnose se na vrijeme kada je on objavljen, a datum objave možete vidjeti na njegovom vrhu. Često unosimo nove informacije u već objavljene putopise, ali kako vrijeme prolazi nije moguće voditi računa o svakom navedenom podatku. Stoga ako primjetite neku grešku, molimo Vas javite nam. Želja nam je pružiti svima koji planiraju putovanje što više točnih informacija.

P.S. Sve novosti o putovanjima po Hrvatskoj i svijetu saznajte na Instagram i Facebook profilu Svjetskog Putnika.


Kontaktirajte nas

    image