Follow us:

Top

Kći bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu izgraditi vrlo neobičnu građevinu! Danas je to hotel, u cijelom svijetu poznat kao “vijetnamska luda kuća” (Ngôi nhà quái dị).

U ovom se hotelu moguće smjestiti u sobi pećini ili u sobi prepunoj divovskih paukovih mreža. A u ogromnoj betonskoj žirafi smjestila se hotelska soba za čaj i odmor.

Velika građevina nalikuje na divovsko stablo, na kojem su smještene brojne životinje, divovske gljive i kukci. Ovo je prava kuća iz bajke koja će probuditi svačiju maštu. Neobičnu ideju vijetnamske arhitektice Dang Viet Nga uspoređuju s remek djelima Gaudija i Dalia.

Fotografija: thalling55, flickr.com

Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada je, prema kineskom časopisu People’s Daily, na listi 10 najneobičnijih građevina svijeta.

Nimalo lak zadatak pred vas stiže kada trebate pronaći svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim mostovima. U svakoj se građevini nalazi mreža zaobljenih hodnika i stepeništa neobično oblikovanih i nejednakih stepenica. Dobro pripazite pri svakom koraku!

Fotografija: Tom Ravenscrodt, flickr.com

Jednom kada ili bolje rečeno AKO nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć trebate provesti u špilji ili vam je krevet na vrhu ljestvi u nekom skrovitom kutku. Soba je prepuna neobično lomljenih ogledala ili divovskih papirnatih mravi koji odmaraju po zidovima.

Najskupljim i najneobičnijim sobama cijena se penje do oko 100 eura po noći. Hotel je moguće uz naplatu obići turistički, bez da se u njemu smjestite. Obilazak ove građevine jedno je vrlo neobično i maštovito iskustvo!

Ukoliko se nakon svega ipak odlučite na boravak u ovom hotelu, nismo sigurni da ćete se odmoriti. Ali garantiramo da će ovaj hotel biti najčudnije mjesto na kojem ste spavali!

Fotografija: Tom Ravenscrodt, flickr.com

  • Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
    Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
  • Colonia del Sacramento: raj za fotografe
    Colonia del Sacramento: raj za fotografe
  • Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem
    Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem