Follow us:

Top

Key West je zadnji od mnoštva otočića koji se protežu ispod Floride na jug. Cestu koja prelazi preko tih otočića i brojnih mostova opisuju kao jednu od najljepših cesta u cijeloj Americi.

Dok se voziš s lijeve ti je strane Atlantski ocean, s desne Meksički zaljev. Lokalci to područje nazivaju Raj na Zemlji!

Put iz Miamija do Key Westa

Odlučili smo otići iz Miamija na jednodnevni izlet na Key West.

U 7 sati po nas je došao vodič s mini busom koji je bio pun turista. Prvi ključ (otok) u nizu je Largo, on je i najveći. Do njega se s kopna dolazi mostom. Cesta vozi kroz sredinu otoka, a taj je dio nenaseljen, pa s obje strane vidiš samo trgovine, shopping centre, benzinske pumpe. Glavna cesta se dio puta zove Islamorada, a dio puta Marathon.

Nakon Larga, slijedili su brojni, puno manji ključevi, na kojima smo vidjeli prekrasne vile, sve u tropskom stilu, palme, ma divota! Predzadnji ključ s Key Westom povezuje most dug 11 km i predivan je.

Mi smo na Floridi u vrijeme uragan sezone. Ovdje smo samo još dva dana, pa mislim da će nas uragani srećom zaobići!

Sezona uragana je od lipnja do rujna. Za vrijeme uragana cijelo stanovništvo ključeva mora napustiti svoje domove. To je jedina opcija ako žele da im osiguranje poslije isplati štetu, u slučaju da se ona dogodi!

Pogled iz busa

Obilazak Key Westa

Key West je sve ono što i kažu za njega, i puno više! Preslatko turističko mjesto, vrlo živopisno i veselo. Sve je u jarkim bojama, s brojnim malim trgićima, uličicama, kućicama, pravi mali gusarski gradić! Imali smo 4 sata za razgledavanje.

Sve vrvi od uličnih svirača, osjećaj je kao da si u nekom filmu.

Dok šetaš dođe ti da malo zaplešeš!

Po gradu ima puno kipova gusara, a usred grada je postavljen stari gusarski brod.

Mogu samo zamisliti kako je tu navečer šareno, sve je šareno i po danu, a navečer je sigurno posebno!

Kuće su napravljene od drveta i imaju jedan kat. Presimpatično izgledaju!

Svaka kuća ima svoju ogradicu i neizostavnu palmu ispred s kokosima. U prizemnom dijelu nalaze se fotelje, viseće ležaljke između dvije palme, idila.

Key West: pazite gdje se kupate!

Htjeli smo pronaći pravu plažu kakve budu u filmovima o gusarima. Uputili su nas na Zachary Taylor plažu, za koju su nam rekli da je najljepša. I stvarno, palme, bijeli pijesak, tirkizno more.

Jako je upadljivo da se nitko ne kupa, pa smo našli znak da je kupanje zabranjeno, odnosno na vlastitu odgovornost, zbog morskih pasa!

Mi smo se malo brčnuli, u plićaku. Nakon toga smo sjeli u lokalni birc na plaži, kupili si Pepsi i vodu i uživancija s pogledom na more.

Na povratku nazad, za vrijeme vožnje uhvatio nas je pljusak. Dok smo došli do hotela u Miami oko 21 sat, već je bilo vruće i lijepo.

Zbilja je posebno to mjesto, Key West…

  • Zanimljivosti o Plitvičkim jezerima: sve što trebate znati
    Zanimljivosti o Plitvičkim jezerima: sve što trebate znati
  • Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
    Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
  • Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi
    Oaza Huacachina: divljajte buggyem po najvišim dinama u Južnoj Americi