Follow us:

Top

Austrija je oduvijek bila privlačna država. S njom dijelimo i veliku povijest čiji trag vidimo u mnogim sjevernim gradovima. Bilo da posjetite neki veći ili manji grad, pronaći ćete nešto za sebe. S obzirom da je dio planinskog lanca Alpi, jedna je od hit destinacija i za sve ljubitelje skijanja. 

Austrijski gradovi omiljene su predbožićne i zimske destinacije, a osim Beča, Graza i Salzburga, jedno malo selo s godinama je sve popularnije.

Hallstatt se nalazi u blizini Salzburga, a mnogi kažu da je jedno od najljepših austrijskih, ali i europskih sela. Iako je predivno u bilo koje doba godine, zima mu daje poseban čar. Mistično je, pomalo maglovito, prekriveno snijegom i beskrajno romantično.

Selo i njegova okolica su od 1997.godine pod zaštitom UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Prekrasan uski gradić prepun malenih ribarskih kuća priljubljenih uz stijenu naprosto će vas oduševiti.

Snježne planine i ručak ili večera uz svijeće dat će vam onaj romantični ugođaj, a njegov glavni trg mjesto je koje morate posjetiti i fotkati. Hallstatt je nevjerojatno fotogeničan, a ima i znamenitosti koje naprosto morate vidjeti.

Glavni trg mjesto je susreta, okružen malim kućicama i brojnim restoranima, kafićima i suvenirnicama. Za vrijeme Adventa ovdje se odvija božićni sajam.

Vidikovac Welterbeblick nalazi se na mjestu nekadašnje utvrde Rudolfsturm.

S njega se spušta spektakularan pogled na selo i jezero, a u zgradi nekadašnje utvrde nalazi se restoran. Tamo možete imati pravi ručak od austrijskih domaćih specijaliteta.

U blizini nekadašnjeg obrambenog tornja nalazi se rudnik soli, koji se smatra jednim od najstarijih na svijetu.

Osim daška povijesti pruža i nevjerojatnu zabavu! Naime, 64 metra dug spust rudarskim kolicima vozi kroz različite razine u planini.

Na portalima Ponuda dana ili Crno jaje možete pronaći brojne ponude za izlet u Hallstatt i na vidikovac po cijeni od svega 200-injak kuna. Ako volite komoditet krenite autom, pa usput posjetite Salzburg ili odite u shopping u Graz.

  • Obilazak Dvigrada: idemo u potragu za gusarskim blagom
    Obilazak Dvigrada: idemo u potragu za gusarskim blagom
  • Čarobna polja lavande u Istri
    Čarobna polja lavande u Istri
  • Izlet na Zarečki krov: piknik na krovu špilje
    Izlet na Zarečki krov: piknik na krovu špilje