Follow us:

Top

Jedan od najpoznatijih srednjovjekovnih dvoraca u Engleskoj nalazi se u gradu Warwicku. Drveni dvorac iz 11. stoljeća ponovno je izgrađen u kamenu stoljeće kasnije. Za vrijeme Stogodišnjeg rata dodatno je utvrđen dio koji gleda prema gradu čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih primjeraka vojne arhitekture 14. stoljeća.

Warwick, najpoznatiji dvorac u Engleskoj

Uz dvorac je moguće posjetiti tamnice, toranj duhova, oružarnicu, suvenirnice i nekoliko restorana. U okolici dvorca svakodnevno su organizirana razna događanja, od streličarstva i sokolarstva, raznih kazališnih predstava, bajki za djecu i koncerta na otvorenom, do ponovnog uprizorenja povijesnih bitki i viteških turnira,

Ako posjećujete dvorac Warwick provjerite kalendar događanja na službenim stranicama dvorca. Često je zbog mnoštva raznih zbivanja ovdje moguće provesti cijeli dan.

Najbolji pogled na dvorac pruža se s mosta preko rijeke Avon, na čijoj se obali dvorac i smjestio. Turisti posjećuju ovaj dvorac još od kraja 17. stoljeća, a danas je dvorac jedna od glavnih engleskih turističkih atrakcija.

Više informacija saznajte na stranicama dvorca.

  • Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
    Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
  • Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
    Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
  • Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom
    Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom