Follow us:

Top

Siječan je vrijeme godišnjih odmora, a ako ne volite ići na skijanje već ste skloniji istraživanju nekih novih lokacija i nešto blažoj klimi, donosimo vam popis od tri destinacija u koje možete otići ovog siječnja.

Svaka od njih zanimljiva je i lijepa na svoj način, a ovisno o vašim preferencijama i o trajanju putovanja, odaberite si najdražu i provedite odmor kako zaslužujete!  

Kanarski otoci

Ako želite uživati na više od 20 stupnjeva, ovi otoci idealno su mjesto za vas. Nalaze se na sjeverozapadnoj obali Afrike, a spadaju pod teritorij Španjolske. Predivne plaže, zvjezdano nebo, planine i vodeni sportovi glavne su karakteristike Kanarskih otoka, a nude i odličan izbor lokacija za promatranje zvijezda, izležavanje na plažama ili odlazak na planinarenje.

Lisabon

Lisabon u Portugalu ima onu odličnu kombinaciju kulturno-povijesne baštine, kao i krajolika koje ni najzahtijevnije turiste neće ostaviti ravnodušnim. Cijene avionskih karata najjeftinije su upravo u siječnju, a kako tad nije gužva i nema pretjerano puno turista, moći ćete neometano uživati u svemu što ovaj portugalski grad pruža.

Antalya

Grad smješten na jugozapadnoj mediteranskoj obali Turske, ujedno je i jedno od poznatijih turskih turističkih središta. Najveće je međunarodno morsko odmaralište, a posjeduje nevjerojatan miks odličnih plaža i krajolika s karakterističnom turskom kulturom i običajima.

Stari dio grada i Hadrijanov prolaz najposjećenije su lokacije. Nećete požaliti ako se odlučite za ovu destinaciju.

P.S. Do Istanbula letite nekih sat i pol, a karte su često od 100-200 kn.

  • Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
    Vampir iz Istre: posjetili smo njegovo selo
  • Colonia del Sacramento: raj za fotografe
    Colonia del Sacramento: raj za fotografe
  • Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem
    Izlet u Pečuh, grad s profesionalnim hrvatskim kazalištem