Follow us:

Top

Na samoj jugu Afrike stoji Cape Town, sigurno jedan od pet najveličanstvenijih svjetskih gradova.

Što sve trebate posjetiti u ovom najpopularnijem turističkom odredištu u Južnoafričkoj Republici? Donosimo vam listu.

Robben Island

Svi putnici željni upoznavanja povijesti, prilikom putovanja u Južnoafričku Republiku trebali bi posjetiti zatvor koji je punih 27 godina bio dom Nelsona Mandele. Ako imate osjetljiv želudac, preskočite ovaj izlet jer je more često jako uzburkano.

Turistički obilazak zatvora vode bivši zatvorenici.

Obratite pažnju na pingvine koji se često znaju odmarati na obali ovog otoka!

Zanimaju li vas i egzotični afrički otoci?

Table Mountain

Planina je  jedno od poznatijih planinarskih svjetskih odredišta. Dobra kondicija, adekvatna odjeća i obuća te voda neizostavni su suputnici u ovom pothvatu! Sve češće je i meka biciklista zbog zanimljivog i izazovnog terena. Uspon i silazak su podjednako naporni jer često morate prelaziti preko većih stijena.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom.

Svi oni koji nemaju dovoljno vremena ili želje za planinarenjem, mogu se poslužiti žičarom koja vodi do vrha. Nakon uspona žičarom uživajte u laganoj šetnji prirodom i u prekrasnim vidicama na Rt dobre nade.

U studenom 2011. godine planina je imenovana za jedno od novih sedam čuda prirode!

 Two Oceans Aquarium

Akvatorij u Cape Townu nudi pogled u život više od 3.000 oceanskih bića. Otvoren je 1995. godine, a smjestio se na Portswood Square i jedan je od najboljih na svijetu!

Spoj egzotičnih bića iz dva oceana, Atlanskog i Indijskog, razlog su njegovog naziva i to ga čini jedinstvenim u svijetu.

Woodstock

Ne znate gdje otići na ručak? Jedna od najstarijih četvrti Cape Towna naziva se Woodstock. Iz nje imate jako lijep pogled na luku na sjeveru i na Table Mountain na jugu.

Četvrt je prepuna života, s brojnim autentičnim trgovinama i restorančićima. Sigurno ćete pronaći nešto za sebe, a i kupiti koji suvenir za uspomenu.

Mjesto s razglednica: Plaža Blouberg

Mjesto koje se često nađe na razglednicama iz Cape Towna upravo je plaža Blouberg. Ova je plaža popularna po surfanju i surfanju zmajem. Od centra Cape Towna udaljena je 20 minuta vožnje.

Ime plaže u prijevodu znači “plaža plave planine” jer ćete s nje imati prekrasan pogled na planinu Table Mountain.

Uz plažu se nalaze brojni restorani i koktel barovi.

Bo-Kaap

Muslimanska četvrt Bo-Kaap neizostavno je turističko odredište prilikom posjete Cape Townu. Ovo predgrađe poznato je po žarko obojanim kućicama i uskim ulicama.

Brojni stanovnici četvrti Bo-Kaap potomci su robova iz Malezije, Indonezije i raznih afričkih zemalja, koje su u ove krajeve doveli Nizozemci u 16. i 17. stoljeću.

Možete posjetiti Bo-Kaap muzej (zgrada muzeja datira iz 1760. godine) i bolje se upoznati s povijesti ove četvrti. U ulici Dorp, smjestila se i prva južnoafrička džamija, Auwal, izgrađena 1797. godine. Ovdje su smješteni i brojni restorani s tradicionalnom afričkom kuhinjom čiji su recepti stari stoljećima!

Kad smo kod džamije, znate li da u Iranu postoji džamija za aristokraciju?

Stadion Cape Town

Veličanstveni stadion u Cape Townu ugostio je osam utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2010. godine. Stadion ima kapacitet od 55.000.

Danas se u njemu održavaju koncerti kao i razni nogometni i ragbi događaji. Otvoren je za organizirane turističke obilaske.

  • Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
    Izlet s djecom: Avantura zvana Lonjsko polje
  • 10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
    10 glavnih atrakcija za turiste u Bruxellesu
  • Turističke atrakcije Islanda - Savršen trio: pivo, društvo i kupanje u termalnoj rijeci
    Turističke atrakcije Islanda - Savršen trio: pivo, društvo i kupanje u termalnoj rijeci