Follow us:

Top

Na svijetu se nalaze mnoge plaže neobičnih boja koje su pravi mamac za turiste. Neke od njih su lako dostupne svima, a da bi došli do drugih morate se prilično potruditi! Pogledajte naš izbor malo drugačijih plaža.

Crvena plaža Kaihalulu

Plaža Kaihalulu je izolirana na istočnom dijelu havajskog otoka Maui. Do nje vodi opasna uska i skliska staza koja je smještena na grebenu visoko iznad oceana. Uz jedan dio staze smjestilo se i staro japansko groblje.

Plaža je od otvorenog mora djelomično zaštićena grebenom. No more je ovdje prilično opasno i možete se okupati samo uz veliki oprez i to u blizini obale. Morske struje su vrlo jake i neočekivane.

O opasnosti mora govori i sam naziv plaže, koji preveden s havajskog jezika znači “uzavrelo more”.

Kaihalulu je jedna od rijetkih crvenih plaža na cijelom svijetu i unatoč tome što je vrlo mala, jedna je od najljepših plaža na Havajima. Crvena boja pijeska nastaje jer je okolna zemlja bogata željezom pod stalnim utjecajem jake erozije.

Crvena plaža Kaihalulu na Havajima

Fotografija: Laila Goubran, flickr.com

Ljubičasta plaža Pfeiffer

Do neobične kalifornijske plaže vodi uska i zavojita cestica koju je nešto teže naći ako dolazite prvi put. Omiljena je među lokalnim stanovništvom i surferima. Plaža se nalazi u blizini grada Big Sur.

Poznata je po prekrasnim zalascima sunca iza velike stijene u obliku luka.

Posebnost Pfeiffer plaže je pijesak neobične ljubičaste boje. Boja nastaje zbog visoke koncentracije mangana koji se nalazi u zemlji okolnih brda i ispire se na plažu. Što idete sjevernije na plažu ljubičasta boja postaje intenzivnija.

Na sjevernom dijelu plaže plima zna doći vrlo brzo i pripazite da ne ostanete odsječeni. Na plažu dođite ujutro jer je malo parkirnih mjesta.

Plaža Pfeiffer u Kaliforniji

Fotografija: Ted, flickr.com

Ružičasta plaža Elbow

Najljepša i najpopularnija plaža na Bermudima, Elbow Beach, prekrasne je ružičaste boje. Nalazi se u blizini grada Hamiltona i na njoj su se smjestili luksuzni hoteli, zbog kojih je dio plaže privatan. Na plaži se nalaze restorani i mnogi sadržaji za turiste, od najma kajaka do tečaja ronjenja.

Ova je plaža jedna od nasigurnijih za plivanje na Bermudima, jer ju od velikih valova štiti koraljni greben.

Upravo zahvaljujući spomenutom grebenu plaža je ružičaste boje. Koralji i školjke imaju crvene kosture i nakon što uginu voda ih usitnjava i nosi na obalu gdje se mješaju s pijeskom.

Plaža Elbow na Bermudima

Fotografija: Cangul, flickr.com

Tko je za još malo putovanja po pješčanim plažama svijeta?

  • Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
    Istražujemo: Najveći kipovi na svijetu
  • Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
    Kaštel u Momjanu: dozvolite Istri da vas iznenadi!
  • Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom
    Utvrda Šarengrad: istražite starog čuvara nad Dunavom