Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Nova Kaledonija


Nova Kaledonija je otočje u Melaneziji. Prekomorski je teritorij Francuske. 2014. godine u njoj će se održati referendum na kojem će odlučiti hoće li ostati u državnoj zajednici s Francuskom.

Lokacija: Otočje u Melaneziji Tip vladavine: Prekomorski teritorij Francuske
Glavni grad: Noumea Valuta: CFP franak
Površina: 18.575 km2 Većinska religija: Rimokatolici
Broj stanovnika: 244.600 Jezik: Francuski
Broj za hitne slučajeve: Vatrogasci i hitna pomoć 18, policija 17 Telefonski predbroj
Zastava: Nova Kaledonija

Korisne informacije: http://en.visitnewcaledonia.com

Noumea

Na otocima vlada tropska klima sa sezonskim kišnim razdobljima. Kišu donose vjetrovi s istoka.

Kako je moguće da grad na obali Tihog oceana izgleda kao da se nalazi na francuskoj rivijeri? Ovaj grad sigurno ulazi i u konkurenciju najljepšeg grada Pacifika. Radi se o gradu Noumea, smještenom na otočju Nova Kaledonija, prekomorskom teritoriju Francuske.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila