Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Belize


Belize je najrjeđe naseljena srednjoamerička država, smještena na obali Karipskog mora. Belizeu pripada drugi po veličini koraljni greben na svijetu koji u Belize privlači brojne turiste.

Lokacija: Srednja Amerika Tip vladavine: Članica Commonwealtha
Glavni grad: Belmopan Valuta: Belizejski dolar
Površina: 22.966 km2 Većinska religija: Rimokatolici, protestanti
Broj stanovnika: 266.440 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: 911 Telefonski predbroj
Zastava: Belize

Korisne informacije: www.travelbelize.org

Belmopan

Klima u Belizeu je tropska.

Belize je zemlja palmi i čarobnih zalazaka sunca. Najpoznatija turistička destinacija Belizea je otok Ambergris Caye. Ovaj je otok raj za ljubitelje ronjenja na koraljnom grebenu. Na nekoj od prekrasnih pješčanih plaža otoka obavezno popijte rum sa suncobrančićem.

Mali koraljni otok smješten u Karipskom moru... Otočić Caye Caulker zadnjih je godina postao hit odredište u Belizeu i to zbog prilično niskih cijena, opuštene atmosfere koja vlada otokom kao i zbog brojnih restorana i kafića smještenih u idiličnom ambijentu. Izujte cipele i krećemo!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila