Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Mongolija


Mongolija je kontinentalna država u Aziji. Rijetko je naseljena zemlja bez izlaza na more. Graniči s Rusijom na sjeveru i Kinom na jugu.

Lokacija: Između centralne i istočne Azije Tip vladavine: Parlamentarna republika
Glavni grad: Ulan Bator Valuta: mongolski tugrik
Površina: 1.565.000 km2 Većinska religija: Lamaizam, šamanizam, islam
Broj stanovnika: 2.712.315 Jezik: Mongolski
Broj za hitne slučajeve: Policija 102, vatrogasci 101, hitna pomoć 103 Telefonski predbroj
Zastava: Mongolija

Korisne informacije: www.mongoliatourism.gov.mn

Ulan Bator

Klima je suha, izraženo kontinentalna. Zimi se prosječna dnevna temperatura kreće se oko -25°C , a ljeti je prosječno +25°C čime su razlike 2-3 puta veće nego u Zapadnoj Europi.

Što je opasnije u Ulaanbaataru, glavnom gradu Mongolije? Džepari ili najobičniji prelazak ulice? Kako dobiti vizu za Kinu u Mongoliji? Jeste li čuli za grad Sainshand u Gobi pustinji i znate li da se želje zapisane na komadić papira pa zapaljene ostvaruju? Odgovore saznajte u nastavku Vesnine priče o Mongoliji!

Možete li zamisliti kako izgleda 70 satna vožnja kombijem kroz nepregledna prostranstva Mongolije do glavnog grada Ulaanbaatara? Koliko znate o budizmu u Mongoliji i jeste li svjesni da je Ulaanbaatar nastao od migrirajućeg samostana? Sve ovo i puno drugih zanimljivih informacija možete saznati u Vesninom putopisu.

Zapadna Mongolija, na četveromeđi Rusije, Kazahstana, Kine i Mongolije. Olgii, kao glavni (a moguće i jedini) regionalni grad, ima oko 15.000 stanovnika, predominantno Kazaha, koji svojim čestim migracijama između Mongolije i Kazahstana destabiliziraju komercijalni napredak regije.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila