Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Ujedinjeni Arapski Emirati


Ujedinjeni Arapski Emirati sastoje se od sedam emirata smještenih na istoku Arapskog poluotoka. Da li ste znali da je u njima zdravstvena njega besplatna za sve, kao i školovanje do fakultetskog obrazovanja?

Lokacija: Istok Arapskog poluotoka Tip vladavine: Ustavna federacija sedam emirata
Glavni grad: Abu Dhabi Valuta: Dirham
Površina: 83.600 km2 Većinska religija: Islam
Broj stanovnika: 8.264.070 Jezik: arapski
Broj za hitne slučajeve: Vatrogasci 997, hitna pomoć 998, policija 999 Telefonski predbroj
Zastava: Ujedinjeni Arapski Emirati

Korisne informacije: www.uaeinteract.com

Abu Dhabi

Klima Ujedinjenih Arapskih Emirata je vruća i suha tijekom cijele godine, no malo je vlažnija uz obalu. Jaki sezonski vjetrovi donose povremene pješčane oluje koje mogu prouzročiti znatnu štetu i smanjiti vidljivost u prometu.

Na pustinjskoj turi kod Dubaija u terencima smo se izvozali pješčanim dinama, slijedile su pustinjske tetovaže, jahanje na devama i tradicionalna arapska večera u pustinji. Obišli smo Ferrari zabavni park u Abu Dhabiju, kao i prekrasnu džamiju Sheikh Zayed.

Dubai, grad o kojem se šire vrlo podjeljena mišljenja... To je grad u kojem sve mora biti najbolje ili najveće ili najskuplje na svijetu! To je i grad u kojem postoje brojne zabrane! Pročitajte više o Dubaiju, pravom skupom arhitektonskom čudu obogaćenom na nafti!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila