Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Gvajana


Gvajana, bivša nizozemska i britanska kolonija, država je na sjeveru Južne Amerike, na obali Atlantskog oceana. Poznata je po svojim kišnim šumama, koje su najočuvanije šume Južne Amerike.

Lokacija: Sjever Južne Amerike Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Georgetown Valuta: Gvajanski dolar
Površina: 214.970 km2 Većinska religija: Hinduisti, muslimani, kršćani
Broj stanovnika: 752.940 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: Policija 911, vatrogasci 912, hitna pomoć 913 Telefonski predbroj
Zastava: Gvajana

Korisne informacije: www.guyana-tourism.com

Georgetown

Klima je tropska, uglavnom vruća i vlažna. Uz obalu ju ublažavaju sjeveroistočni pasati. Kišna razdoblja su od svibnja do sredine kolovoza i od sredine studenog do sredine siječnja.

Kada smo vidjeli ovaj trailer, rekli smo - ovo je odlično, kao da gledamo materijal National Geographica. Ipak, to nije bilo točno. Siniša Glogoški, naš dragi putopisac i avanturist objavio je trailer nadolazećeg dokumentarca sa svog putovanja u Gvajanu. Pogledajte kako izgleda!

Nakon uspješnog prolaska kroz brojne opasnosti gvajanske prašume, Siniša i Bernard su stigli u podnožje veličanstvenog vodopada Kaieteur. No iako blizu cilja, spilje koja se nalazi iza samog vodopada, suočavaju se s brojnim novim i neočekivanim opasnostima i preprekama.

Avanturistički dvojac iz Hrvatske uputio se bez dozvole parka i stručnog vodiča na put kroz vrlo opasnu gvajansku prašumu, kako bi stigli do podnožja vodopada Kaieteur. Kiša ne prestaje, stalno su mokri, a sa svih strana vrebaju opasne životinje. Siniša nas ponovno vodi u Gvajanu!

Nakon prvog Sinišinog javljanja iz Gvajane stigla nam je nova zanimljiva priča. Ovaj put Siniša nas vodi na vrlo težak uspon na planinu Roraimu, hrabro se bori s nepodnošljivim puri-puri mušicama, upoznaje lokalno stanovništvo i istražuje kvarcne doline. Otputujmo u daleku Gvajanu!

Stigao nam je prvi i vrlo zanimljiv izvještaj Siniše Glogoškog s njegove ekspedicije u Gvajanu, koja je započela 22. siječnja, a trajat će sve do 5. ožujka 2012. godine. Pročitajte više o prvim Sinišinim doživljajima Gvajane, zemlje prepune mirisa, prirodnih ljepota i raznih naroda.

Tko je od vas nekada poželio otputovati u potpuno neistraženi dio svijeta? Gvajana krije neke od najneistraženijih, prastarih i netaknutih kišnih šuma na svijetu. Hrvatska ekspedicija u Gvajanu započela je 22. siječnja i trajat će sve do 5. ožujka 2012. godine. Pročitajte više!

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila