Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Južnoafrička Republika


Republika Južna Afrika leži na krajnjem jugu afričkog kontinenta, na obalama Atlantskog i Indijskog oceana.

Lokacija: Jug Afrike Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Cape Town Valuta: Rand
Površina: 1.221.037 km2 Većinska religija: Protestanti
Broj stanovnika: 50.586.757 Jezik: Engleski, afrikaans, zulu, xhosa, swazi, ndebele, južni sotho, sjeverni sotho, tsonga, tswana i venda
Broj za hitne slučajeve: 112 Telefonski predbroj
Zastava: Južnoafrička Republika

Korisne informacije: www.southafrica.net

Cape Town

Južna Afrika uglavnom je sušna zemlja, količina oborina najveća je na istoku. Jugozapadni dio zemlje ima klimu vrlo sličnu mediteranskoj.

Na svijetu poznato kao afričko kraljevstvo užitaka, odmaralište Sun City Resort privlači klijentelu nešto dubljeg džepa. Oko dva sata vožnje od Johannesburga, u blizini grada Rustenburga, smjestilo se luksuzno odmaralište i dva kasina.

Na samoj jugu Afrike blista se Cape Town, sigurno jedan od pet najveličanstvenijih svjetskih gradova. Cape Town je najpopularnije turističko odredište u Južnoafričkoj Republici. Pročitajte što sve trebate obići prilikom putovanja u Cape Town!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila