Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Kenija


Kenija je država u istočnoj Africi i pripada najstarije naseljenim područjima Zemlje.

Lokacija: Istočna Afrika Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Nairobi Valuta: Kenijski šiling
Površina: 580.367 km2 Većinska religija: Protestanti 45%, katolici 35%
Broj stanovnika: 41.070.934 Jezik: Svahili i engleski
Broj za hitne slučajeve: 999 Telefonski predbroj
Zastava: Kenija

Korisne informacije: www.magicalkenya.com

Nairobi

Klima u Keniji varira ovisno o dijelu zemlje. Uz obalu vlada tropska klima, dok je u unutrašnjosti klima umjerena. Cijelu je godinu nosiva ljetna odjeća i ima mnogo sunca. U unutrašnjosti noću i u rano jutro zna biti nešto hladnije. Sezona kiše traje od ožujka do lipnja i onda od listopada do prosinca. Najtopliji su mjeseci veljača i ožujak, dok su srpanj i kolovoz najhladniji.

Nakon povratka sa safarija, o čemu ste mogli čitati u prošlom putopisu, na ulazu u kamp dočekali su nas predstavnici plemena Masai, koji žive na proplanku u selu udaljenom možda kilometar. Odlučujemo obići Masai selo, upoznati njihove običaje i način života.

Neizostavni dio svakog putovanja u Afriku je safari. U kolovozu, kada sam posjetila Afriku, trajala je veličanstvena sezonska migracija ogromnih krda biljojeda iz Masai Mare u Serengeti (i obratno) u potrazi za vodom. Pročitajte više o ovom avanturističkom putovanju!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila