Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Vijetnam


Vijetnam je država u jugoistočnoj Aziji. Smjestio se na obali Južnog kineskog mora i Tajlandskog zaljeva.

Lokacija: Jugoistočna Azija Tip vladavine: Socijalistička republika
Glavni grad: Hanoi Valuta: Dong
Površina: 331.698 km2 Većinska religija: Budizam
Broj stanovnika: 90.549.390 Jezik: Vijetnamski
Broj za hitne slučajeve: Policija 113, vatrogasci 114, hitna pomoć 115 Telefonski predbroj
Zastava: Vijetnam

Korisne informacije: www.vietnamtourism.com

Hanoi

Klima u Vijetnamu je tropsko monsunska. Zime su blage i tople i traju od studenog do travnja. Tada ima nešto manje kiše i vlage u odnosu na ljeto. Ljeta su vruća i obilježena visokom vlagom zraka. Klima je različita ovisno o dijelu Vijetnama i o nadmorskoj visini.

Da li znate što je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama? I jedno od najvećih prirodnih čuda na svijetu? Radi se o veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long. Zaljevu u koji su nekada sletili zmajevi!

Kći bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu izgraditi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u cijelom svijetu poznat kao "vijetnamska luda kuća". U ovom se hotelu moguće smjestiti u sobi pećini, ili u sobi prepunoj divovskih paukovih mreža!

Jednom staro uspavano ribarsko selo postalo je prava turistička atrakcija! Na obali Južnog kineskog mora leži grad Hoi An koji danas proživljava pravu renesansu i predstavlja vrhunac obilaska Vijetnama. Od 17. do 19. stoljeća ovo mjesto bilo je najveća luka u jugoistočnoj Aziji.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila