Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Kambodža


Kraljevina Kambodža je država u jugoistočnoj Aziji. Na njenom je području do 15. stoljeća postojalo Kmersko carstvo, sa centrom u gradu Angkoru. Danas je upravo kompleks Angkor hramova glavna turistička atrakcija...

Lokacija: Jugoistočna Azija Tip vladavine: Kraljevina
Glavni grad: Phnom Penh Valuta: Riel
Površina: 181.035 km2 Većinska religija: Budizam
Broj stanovnika: 14.805.358 Jezik: Khmerski
Broj za hitne slučajeve: Policija 117, vatrogasci 118, hitna pomoć 119 Telefonski predbroj
Zastava: Kambodža Nacionalna obilježja: Angkor kompleks hramova

Korisne informacije: www.tourismcambodia.com

Phnom Penh

Klima u Kambodži je tropska. Zemlju često pogađaju monsuni, vruće je i vlažno s prosječnom temperaturom oko 27°C. Sezona kiše traje od lipnja do listopada. Suha i nešto hladnija klima vlada od studenog do veljače, dok suha i jako topla klima traje od ožujka do svibnja.

U drugom putopisu o Kambodži povesti ćemo vas krstareći jezerom i rijekom i prikazati vam život u glavnom gradu Kambodže, Phnom Penhu. Pročitajte i o 15 turista koje u Kambodži na organiziranom turističkom obilasku prevoze u kombiju za 9 osoba!

Koliko je vas razmišljalo o putovanju u Kambodžu? Mi smo se nakon posjete Tajlandu, o čemu sam pisala u prošlom putopisu, uputili u Kambodžu. Posjetili smo Angkor kompleks hramova nakon čega smo se odlučili na krstarenje rijekom do Phnom Penha.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila