Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Mali


Mali je država u zapadnoj Africi, bez izlaza na more. Većina stanovništva živi u južnom dijelu zemlje, oko dvije velike rijeke, Niger i Senegal. Mali je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta.

Lokacija: Zapadna Afrika Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Bamako Valuta: CFA franak
Površina: 1.240.192 km2 Većinska religija: Islam
Broj stanovnika: 14.517.176 Jezik: Francuski jezik, bambara
Broj za hitne slučajeve: Policija 17, hitna pomoć 15, vatrogasci 18 Telefonski predbroj
Zastava: Mali

Korisne informacije: http://ambamali-jp.org

Bamako

Klima južnog dijela Malija je tropska. Kako se približavate sjeveru dolazite u područje Sahare. Klima postaje pustinjska. Duž cijele su države česta sušna razdoblja. Kišno razdoblje traje od kasnog lipnja do ranog prosinca, kada su česte poplave oko rijeke Niger.

Najveća građevina na svijetu sagrađena od blata smjestila se u gradu Djennéu, državi Mali, u zapadnoj Africi. Danas je džamija u gradu Djennéu jedan od simbola Afrike i jedna od najvećih turističkih atrakcija u cijeloj zapadnoj Africi!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila