Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Laos


Laos je većim dijelom planinska država u jugoistočnoj Aziji, bez izlaza na more. Danas sve više postaje odredište brojnih turista željnih otkrivanja iskonske Azije.

Lokacija: Jugoistočna Azija Tip vladavine: Demokratska Republika
Glavni grad: Valuta: Kip
Površina: 236.800 km2 Većinska religija: Budizam
Broj stanovnika: 6.800.000 Jezik: Laoški
Broj za hitne slučajeve: Hitna pomoć 195, vatrogasci 190, policija 191 Telefonski predbroj
Zastava: Laos Nacionalna obilježja: Hram Pha That Luang

Korisne informacije: www.tourismlaos.org

Klima u Laosu je tropska i monsunska. Kišna sezona traje od svibnja do studenog. Slijedi ju sezona suše.

Laos, zemlja smještena u jugoistočnoj Aziji dugi je niz godina bio izoliran od vanjskog svijeta. Zahvaljujući tome danas prilikom putovanja u Laos imate osjećaj da ste ušli u neko drugo, davno prošlo vrijeme. Pročitajte o glavnim znamenitostima ove egzotične destinacije.

Na Mekong turističkom forumu koji se održao 27. i 28. svibnja, predstavnici turizma su pokušali pronaći razloge i odgovore kako pokrenuti turizam Laosa, Tajlanda i Vijetnama. I njih muče razne muke kao i Hrvatsku pa možda nešto možemo naučiti od njih?


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila