Mjesto za sve ljubitelje putovanja

18 ljudi je reklo da im se sviđa

Austrija

Gradska vijećnica u Grazu, autor: Tamir Hassan

Država praktički iz susjedstva. Zemlja planina, alpskih pašnjaka, čistih potoka, lijepih gradova.

Lokacija: Srednja Europa Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Beč Valuta: Euro
Površina: 83.871 km2 Većinska religija: katolička, pravoslavna
Broj stanovnika: 8.356.707 Jezik: austrijski,njemački
Broj za hitne slučajeve: 112 Telefonski predbroj 43
Specijaliteti: Wienerschnitzel, Mozart kugle
Zastava: Austrija Nacionalna obilježja: Alpe, jodleri
Dunav pokraj Melka, autor: Joisey Showaa

Posjetite Austriju: www.austria.info/hr
Bečka zračna luka: www.viennaairport.com

Dunav pokraj Melka, autor: Joisey Showaa
Beč Graz Salzburg
Dunav pokraj Melka, autor: Joisey Showaa

Zemlja skijanja, prekrasnih planina i alpskih pašnjaka, ali i prekrasnih gradova kao što su Salzburg, Beč i Graz ima hladne, ali ugodne zime, sezona skijanja traje praktički od studenog do kraja veljače.

Informacije o vremenu: www.wetter.at

"Svijet ledenih divova" ili najveća ledena špilja na svijetu smjestila se oko 40 kilometara južno od Salzburga, u blizini austrijskog grada Werfena. Špilja Eisriesenwelt jedinstven je prirodni fenomen izgrađen od leda i kamena, kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach.

Jedan od najpoznatijih samostana na svijetu, Stift Melk, okrunjen tornjevima leži na vrhu strme stijene i mirno gleda na slikovite obale Dunava i na grad Melk. Smješten između Salzburga i Beča, danas mirni benediktinski samostan do 1089. godine bio je dvorac plemića Leopolda II.

Gdje se nalazi kuća na kojoj raste 250 stabala? I na kojoj nema dva jednaka prozora. Zanimljiva i neobična modernistička građevina nazvana Hundertwasserhaus (Kuća Stovoda), smjestila se u Beču i najposjećenija je građevina moderne arhitekture u Austriji.

Beč je grad koji mnogi od nas nisu posjetili samo zato jer im je blizu pa će lako doći do njega kada požele. Kada se konačno odlučite otputovati do ovog prekrasnog glavnog grada Austrije, ove će vam informacije biti jako korisne!

Prije nego što vam otkrijem ljepotu Alpa, svježi zrak i kulturu stanovnika grada Kitzbühela, dozvolite da prije trodnevnog putopisa objasnim zašto i kako smo se odlučili za put u Kitzbühel.

Ovo proljeće u Hrvatsku je stigao još jedan modni brand za široku publiku. H&M je nadohvat ruke i do njega ne moramo autobusom. Da li to znači da više nećemo u Graz?

Putovanje u Graz prosječnom Hrvatu znači odlazak u shopping. Da li je moguće otići u Graz autobusom te uz shopping napraviti i pošteni sightseeing? Nikola je odlučio pokušati nemoguće i pripremio nam je poneki savjet.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila