Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Bolivija


Bolivija je država u Južnoj Americi. Najsiromašnija je zemlja latinske Amerike.

Lokacija: Srednja Južna Amerika Tip vladavine: Predsjednička republika
Glavni grad: Sucre Valuta: Boliviano
Površina: 1.098.581 km2 Većinska religija: Katoličanstvo
Broj stanovnika: 10.907.778 Jezik: Španjolski, kečuanski i ajmarski
Broj za hitne slučajeve: Policija 110, hitna pomoć 118, vatrogasci 119 Telefonski predbroj
Zastava: Bolivija

Korisne informacije: http://bolivia.embassyhomepage.com

Sucre

Klima u Boliviji je topla i vlažna. Varira ovisno o nadmorskoj visini. U višljim područjima, kao što su Ande, klima je hladna, suha i vjetrovita, dok je u nizinskim područjima vlažna i blaža. Najkišovitije područje zemlje je Yungas. Najbolje vrijeme za posjetiti Boliviju je između svibnja i listopada, zbog većinom suhog i vedrog vremena.

Bogato brdo ili Cerro Rico smješteno iznad bolivijskog grada Potosi, u 16. je stoljeću svojim srebrom privuklo španjolske osvajače u do tada mirni dio Bolivije. Planina je bila toliko bogata srebrom da su se na daleko proširile legende o pravoj srebrnoj planini!

Grad s četiri imena, Sucre, Charcas, La Plata i Ciudad Blanca, u 16. su stoljeću osnovali španjolski kolonizatori. Danas je Sucre, jedan od najljepših gradova u Boliviji, pravi prozor kroz vrijeme u kojem možete vidjeti način života španjolske aristokracije tog vremena.

Egzotična i zanimljiva Bolivija krije i neka prilično opasna mjesta. Jedno od njih je tako zvana "najopasnija cesta na svijetu", Yungas Road, kojom od La Paza stižete do Amazone. Pročitajte zašto je ova cesta toliko opasna i koje ljubitelje avanturističkih sportova privlači!

Da li ste ikada poželjeli spavati na krevetu od soli dok je sve oko vas, uključujući i hotel također napravljeno od soli? Ili gledati ružičaste plamence dok se vozite džipom površinom jezera? Sve je to moguće ako posjetite slano jezero u Boliviji, najveće slano jezero na svijetu!

Bolivijski Altiplano je nešto najbolje od prirode što sam dosad u životu vidjela. Stvarno izgleda nezemaljski. Lijepi pogledi, a još kad se doda dobrani minus (najniže je bilo -18, a kažu da u srpnju bude i niže), vjetar i rijedak zrak na 5000 metara, doživljaj je stvarno poseban.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila