Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Čile

Čile,  izvor: flickr.com

Čile je država u Južnoj Americi, zemlja vulkana, jezera, pustinje, fjordova, zaljeva, otoka i poluotoka, šuma i pašnjaka. Glavni grad je Santiago.

Lokacija: Jug Južne Amerike uz obalu Tihog oceana Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Santiago Valuta: Čileanski peso
Površina: 756.950 km2 Većinska religija: Katolici, židovi, protestanti
Broj stanovnika: 17.224.200 Jezik: Španjolski
Broj za hitne slučajeve: Policija 133, vatrogasci 132, hitna pomoć 131 Telefonski predbroj
Zastava: Čile
Čile,  izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.tourismchile.com

Čile,  izvor: flickr.com
Santiago
Čile,  izvor: flickr.com

Obzirom na veliku površinu koju zauzima kao i na izdužen oblik zemlje, Čile prolazi kroz barem sedam klimatskih podtipova.

Prije dvije godine moja djevojka i ja odlučili smo se vjenčati na Uskršnjem otoku. Zašto baš tamo i tako daleko? Namjeravali smo napraviti petotjedno putovanje Čileom kao naš honeymoon, ideja nam se učinila potpuno cool i nekako idealna za tu našu privatnu misiju.

Jeste li ikada čuli za Rapa Nui? A da li ste ikada čuli za Uskršnji otok? Ako se ikada odlučite otputovati na njega, znate li da je riječ o najizoliranijem naseljenom mjestu na svijetu? Drevni narodi su ga zato zvali i Pupak svijeta, a ovaj vulkanski otok krije fantastične detalje.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila