Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Meksiko

Cancun, poznato meksičko ljetovalište, izvor: flickr.com

Sjedinjene Meksičke Države ili kraće Meksiko se sastoje od 31 savezne države i jednog federalnog distrikta.

Lokacija: Jug Sjeverne Amerike Tip vladavine: Federalna republika
Glavni grad: Mexico City Valuta: Meksički peso
Površina: 1.972.550 km2 Većinska religija: Rimokatolici 82.7%
Broj stanovnika: 112.322.757 Jezik: Španjolski
Broj za hitne slučajeve: Policija 066, hitna pomoć 065, vatrogasci 068 Telefonski predbroj
Zastava: Meksiko
Guadalajara, Meksiko, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.mexonline.com

Guadalajara, Meksiko, izvor: flickr.com
Mexico City
Guadalajara, Meksiko, izvor: flickr.com

Klimu u Meksiku dijelimo na tropsku i suptropsku klimu. Klima se razlikuje ovisno o nadmorskoj visini. Zemlje smještene sjeverno od 24. paralele imaju hladne zime i topla i vlažna ljeta, dok je u južno smještenim zemljama mala razlika u srednjoj temperaturi između ljeta i zime. Obala Meksika je često u ljeto i jesen izložena uraganima. Temperature u pustinji Sonoran mogu dosegnuti i 50 °C.

Ruševine grada drevnih Maya u pozadini kojih se nalazi prekrasno tirkizno Karipsko more... Grad Tulum, jedan od najpoznatijih mayanskih obalnih gradova, smjestio se na istočnoj obali poluotoka Yucatan na 12 metara visokoj litici. Nazivaju ga i grad svitanja. Saznajte zašto!

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Predstavljamo vam neke preporuke svjetskih destinacija....

Yucatan krije brojne tajanstvene gradove drevnih Maya. Pročitajte više o starim mayanskim gradovima Uxmalu, Kabahu i Meridi. Obišli smo i tajanstveni sveti grad Maya, Chichen Itza. Za kraj putovanja po Meksiku uputili smo se u meksički raj za turiste, Cancun!

Nakon obilaska Mexico Cityja i Teotihuacana, o čemu ste mogli čitati u prethodnom putopisu, krenuli smo u obilazak manjih meksičkih gradova. Obići ćemo i Palenque, što je najznačajniji arheološki lokalitet klasičnog perioda kulture Maya, kao i prekrasne slapove Aqua Azul.

U 14 dana putovanja po Meksiku svjetska putnica Sevda posjetila je čak devet gradova! U prvom putopisu o Meksiku pročitajte o glavnom gradu Meksika, Mexico Cityju i o obilasku Teotihuacana, najzagonetnijeg meksičkog arheološkog nalazišta!

Želite li posjetiti muzej s najvećim brojem mumija na svijetu? Ne trebate ići u Egipat nego u Meksiko! U gradu Guanajuatou uz mumije možete obići i rudnike srebra i uživati u opuštenoj atmosferi i životu kojim vrve njegove šarene ulice!

Od pamtivijeka ljudi su štovali bogove. U antici najpoznatiji spomenik u čast bogova bio je Fidijin kip Zeusa u Olimpiji. Tijekom stoljeća sagrađeni su nebrojeni sveti kipovi. Pročitajte naš odabir najpoznatijih svjetskih svetih kipova!

Grad Teotihuacan bio je veći od carskog Rima! Otkriven je slučajno nakon što su znanstvenici počeli obraćati pozornost na pravilne oblike brežuljaka u Meksiku! Razmislite o tome da ga obiđete prilikom putovanja u Meksiko.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila