Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Peru

Machu Picchu, Peru, izvor: flickr.com

Peru, zemlja u kojoj je vladalo carstvo Inka, je poseban po svojoj kulturi koja je nastala pod španjolskim i indijanskim utjecajem. Fantastična je zemlja prepuna tajni i čuda koja i danas oduševljavaju...

Lokacija: Zapad Južne Amerike Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Lima Valuta: Nuevo Sol
Površina: 1.285.216 km2 Većinska religija: Katolici 81%
Broj stanovnika: 29.496.000 Jezik: Španjolski
Broj za hitne slučajeve: Policija 105, vatrogasci 116 Telefonski predbroj
Zastava: Peru
Machu Picchu, Peru, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.peru-explorer.com

Machu Picchu, Peru, izvor: flickr.com
Lima
Machu Picchu, Peru, izvor: flickr.com

Klima se razlikuje u pojedinim dijelovima zemlje. Obalna područja imaju umjerene temperature, malu količinu padalina i visoku vlažnost zraka.

Zašto su Indijanci plemena Uros odlučili živjeti na otocima koje sami prave od trske? Umjetni plutajući otoci na jezeru Titicaca jedna su od turističkih atrakcija Perua! Pročitajte više o jedinstvenom životu naroda Uros koji je u velikoj opasnosti da u potpunosti izgubi svoj identitet!

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Predstavljamo vam neke preporuke svjetskih destinacija....

Velika zagonetka koju Peru krije su tajanstvene linije na površini zemlje nastale prije oko 2000 godina! Kako su i zašto nastale te koja im je svrha? I tko ih je napravio? Pitanja su to koja već godinama muče brojne znanstvenike i ljubitelja putovanja.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila