Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Engleska

Stonehenge, Engleska, izvor: flickr.com

Engleska je dio Ujedinjenog Kraljevstva. Zemlja poznata po svojoj kraljevskoj obitelji, prekrasnim vrtovima, običaju ispijanja čaja, crvenim autobusima i telefonskim govornicama i brojnim drugim stvarima...

Lokacija: Južni dio otoka Velike Britanije Tip vladavine: Monarhija
Glavni grad: London Valuta: Britanska funta
Površina: 130.395 km2 Većinska religija: Anglikanci 43,4%, brojne druge protestantske zajednice
Broj stanovnika: 51.446.000 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: 999 ili 112 Telefonski predbroj
Specijaliteti: Fish and chips, jorkširski puding
Zastava: Engleska
Stonehenge, Engleska, izvor: flickr.com

Turistička zajednica: www.enjoyengland.com

Stonehenge, Engleska, izvor: flickr.com
London
Stonehenge, Engleska, izvor: flickr.com

Klima u Engleskoj je umjeren oceanska. Zime su blage, temperatura rijetko padne ispod 0°C, dok su ljeta topla sa temperaturama rijetko iznad 32°C. Najhladniji mjeseci su siječanj i veljača, a najtopliji je srpanj. Vrijeme je dosta promjenjivo sa čestom kišom kroz cijelu godinu.

Tko to ne voli nogomet? Ako i niste ljubitelj ovog popularnog sporta sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim ljepoticama, veličanstvenim stadionima na kojima samo najbolji svjetski nogometni timovi imaju priliku zaigrati! Pogledajte naš odabir najspektakularnijih stadiona na svijetu!

Jedan od najpoznatijih srednjovjekovnih dvoraca u Engleskoj nalazi se u gradu Warwicku. Drveni dvorac iz 11. stoljeća ponovno je izgrađen u kamenu stoljeće kasnije. Za vrijeme Stogodišnjeg rata dodatno je utvrđen dio koji gleda prema gradu čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih primjeraka vojne arhitekture 14. stoljeća.

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Predstavljamo vam neke preporuke svjetskih destinacija....

U London smo iz Zagreba stigli nakon dva sata leta avionom i odmah krenuli u obilazak centra Londona. U pet dana našeg intenzivnog obilaska Londona nije ni jednom padala kiša! Zaključak je da se prekrasni London zaista može obići za pet dana!

London je vodeće svjetsko turističko odredište koje posjetiteljima nudi na stotine znamenitosti. London Pass ekskluzivna je iskaznica koja nudi upečatljivu i raznovrsnu ponudu: od razgledavanja povijesnih zgrada, palača i katedrala, do muzeja, galerija i vrtova. I to bez čekanja u redu!

Jedno od najpoznatijih i najintrigantnijih mjesta na svijetu, Stonehenge, smjestio se u jugozapadnoj Engleskoj. Stonehenge je najpoznatiji engleski predpovijesni spomenik. Pročitajte više o mjestu kojeg je stvorila kultura koja nije ostavila niti jedan pisani dokaz svog postojanja...

U Londonu se u većini velikih muzeja ne naplaćuje ulaz! Za vrijeme našeg sedmodnevnog boravka u Londonu obišli smo National Gallery, Victoria and Albert Museum (The V&A), Science Museum, Tate Modern, Museum of London i British Museum.

London nas je oduvijek privlačio jer grad s okolicom broji stanovništva kao tri Hrvatske. Oduvijek nas je zanimalo pričaju li u Londonu kao u popularnim „Mućkama“, kako im izgledaju pubovi, noćni život i parkovi. Ako želite posjetiti London, evo priče i savjeta.

Neki dan smo pisali o pet najboljih akvatorija u Europi, a u toj žestokoj borbi za prva mjesta ispao je London. Londonski akvatorij jedan je od najljepših u Europi i definitivno ga se isplati posjetiti. Pogledajte par sličica pa recite da li smo kiksali s izborom.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila