Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Sejšeli

Sejšeli, izvor: flickr.com

Sejšeli su otočna država u zapadnom Indijskom oceanu. Sastoje se od 115 otoka većinom građenih od granita, od kojih su 33 naseljena.

Lokacija: Zapadni Indijski ocean Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Victoria Valuta: Sejšelska rupija
Površina: 455 km2 Većinska religija: 82,3% Rimokatolici, 6,4% Anglikanci, 4,5% drugi Kršćani, 2,1% Hinduisti
Broj stanovnika: 81.188 Jezik: Sejšelski kreolski, francuski i engleski
Broj za hitne slučajeve: 999 Telefonski predbroj
Zastava: Sejšeli
Sejšeli, izvor: flickr.com

Korisne informacije: http://www.seychelles.travel

Sejšeli, izvor: flickr.com
Victoria
Sejšeli, izvor: flickr.com

Temperature se malo mijenjaju kroz godinu. Najugodnije je razdoblje od svibnja do studenog.

Afrika krije brojne, većini manje poznate otoke. Brojni od ovih afričkih otoka imaju fascinantnu povijest, jedinstven divlji životinjski svijet i plaže koje bez problema konkuriraju Karibima...

Kako jednostavno povećati interes za putovanje na neku destinaciju? Jednostavno, sve što je potrebno jest dovesti najpoznatiji kraljevski par i uspješnost promocije turističke destinacije je 100% zajamčena. Upravo se to dogodilo Sejšelima.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila