Mjesto za sve ljubitelje putovanja

SAD

Mount Rushmore, SAD, izvor: flickr.com

Sjedinjene Američke Države ili kraće SAD savezna su republika koja se sastoji od 50 saveznih država. Svaka država ima lokalnu autonomiju.

Lokacija: Središnja Sjeverna Amerika Tip vladavine: Savezna republika
Glavni grad: Washington Valuta: Američki dolar
Površina: 9.826.630 km2 Većinska religija: Katolici, protestanti, baptisti, metodisti, židovi
Broj stanovnika: 306.933.580 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: 911 Telefonski predbroj 1
Zastava: SAD Nacionalna obilježja: Bjeloglavi orao
Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.discoveramerica.com

Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com
Chicago Miami New York
Sacramento San Diego San Francisco
Springfield Tallahassee Washington
Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com

U SAD-u postoji nekoliko tipova klime. Umjereno tople kišne klime su karakteristične za srednji i istočni dio SAD-a. Sredozemnu klimu s malo padalina u toplom dijelu godine imaju obale Pacifika. Suhe pustinjske i polupustinjske klime su uz obale Pacifika i na prostorima visokih ravnjaka i zavala. Najviši planinski dijelovi imaju snježno - šumsku klimu.

Nakon što smo posjetili nacionalne parkove Everglades i Key Biscayne, odlučili smo detaljnije upoznati Miami, posjetiti Key West i još se nauživati na lijepim pješčanim plažama, pogledati kuće bogataša i vidjeti koja je razlika između Miamija i Miami Beacha.

Prošli tjedan sam pisala o našem dolasku u Miami. Slijedi nastavak priče gdje ću vam ispričati o zoološkom vrtu u Miamiju, poznatom Everglades nacionalnom parku (Gator Park) i u vodenom svijetu u Key Biscayneu.

Svi znamo nešto o Kipu slobode, no da li znate da broj šiljaka na kruni Kipa slobode nije slučajan? Također, znate li što se nalazi ispod nogu Kipa slobode u New Yorku? Evo vam par detalja o ovom simbolu SAD-a koje možda znate, a možda i ne.

Jeste li ikada razmišljali otputovati u Miami? Za one koji nisu nikada bili, riječ je gradu koji nudi velike moderne nebodere, odličan noćni život, ali i prekrasne dugačke pješčane plaže. A u blizini su i Florida Keys... Evo priče naše Tene s njenog medenog mjeseca u Miamiju.

Tijekom nedavnog posjeta Baracka Obame Velikoj Britaniji, otočka nacionalna turistička zajednica je objavila kako su po njihovoj procjeni najbitniji turisti za Veliku Britaniju upravo Amerikanci.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila