Mjesto za sve ljubitelje putovanja

SAD

Mount Rushmore, SAD, izvor: flickr.com

Sjedinjene Američke Države ili kraće SAD savezna su republika koja se sastoji od 50 saveznih država. Svaka država ima lokalnu autonomiju.

Lokacija: Središnja Sjeverna Amerika Tip vladavine: Savezna republika
Glavni grad: Washington Valuta: Američki dolar
Površina: 9.826.630 km2 Većinska religija: Katolici, protestanti, baptisti, metodisti, židovi
Broj stanovnika: 306.933.580 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: 911 Telefonski predbroj 1
Zastava: SAD Nacionalna obilježja: Bjeloglavi orao
Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.discoveramerica.com

Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com
Chicago Miami New York
Sacramento San Diego San Francisco
Springfield Tallahassee Washington
Kip slobode u New Yorku, izvor: flickr.com

U SAD-u postoji nekoliko tipova klime. Umjereno tople kišne klime su karakteristične za srednji i istočni dio SAD-a. Sredozemnu klimu s malo padalina u toplom dijelu godine imaju obale Pacifika. Suhe pustinjske i polupustinjske klime su uz obale Pacifika i na prostorima visokih ravnjaka i zavala. Najviši planinski dijelovi imaju snježno - šumsku klimu.

Ovih dana mi je nekoliko ljudi spomenulo kako planiraju posjetiti San Francisco. Ako i vi razmišljate o odlasku u San Francisco, evo par korisnih informacija što morate doživjeti kada se nađete u ovom zanimljivom gradu.

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Anasazi Indijanci živjeli su u Coloradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas Nacionalni park Mesa Verde ili prevedeno "zeleni stol" priča njihovu priču.

Još je davne 1906. godine predsjednik Theodore Roosevelt proglasio Vražji toranj (Devils Tower) za američki državni spomenik. Neobičnu i po vjerovanju brojnih indijanskih plemena svetu planinu zanimljivom čine i brojne indijanske legende. Danas ovo mjesto posjećuju brojni turisti.

Neobična plaža ili bolje reći dolina (Racetrack Playa) s vrlo zagonetnim tragovima pomicanja kamenja nalazi se u Kaliforniji. Nitko ne zna kako ili zašto, no i veliko se i malo kamenje u ovoj dolini uspijeva pomaknuti s početne pozicije i samostalno prijeći veliku udaljenost, o čemu svjedoči trag koji ostaje na mjestu kojim je kamen prošao.

Val u državi Arizoni nije tako poznato turističko odredište kao brojna druga mjesta u Sjedinjenim Američkim Državama, no neće vas ništa manje oduševiti. Ovaj površinom malen, ali izgledom nevjerojatan krajolik formiran je od pješčanih dina koje su se kroz dugi vremenski period pretvorile u stijene.

U nastavu našeg putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama predstavljamo vam još fantastičnih turističkih destinacija u ovoj izrazito raznolikoj zemlji. Vjerojatno bi vi na popis dodali još neke destinacije, ali sigurno ćete se složiti s većinom našeg izbora!

Sjedinjene Američke Države zemlja su raznolikosti i nebrojenih turističkih destinacija, od nevjerojatnih nebodera New Yorka ili Chicaga, brojnih prekrasnih čuda prirode do sunčanih plaža Havaja, Kalifornije i Floride. Pogledajte naš izbor glavnih turističkih atrakcija SAD-a.

Poznat u cijelom svijetu, blistavi njujorški trg Times Square smjestio se na Manhattanu na križanju Avenije Broadway i Sedme Avenije. Pročitajte više o modernom i veličanstvenom trgu koji je jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija na svijetu!

Zašto bi plaža morala biti boje pijeska? Na svijetu se nalaze mnoge plaže neobičnih boja, koje su pravi mamac za turiste. Među brojnim plažama odabrali smo tri, i to u vrlo ženskim bojama, crvenu, ljubičastu i ružičastu plažu, koje su kao stvorene za pripadnice ljepšega spola.

San Francisco City Pass je pomno birani bunt od sedam karata koji omogućuje ulaz u najpopularnije i najpoznatije atrakcije San Francisca. S ovim ulaznicama štedite novac s obzirom na pojedinačnu kupnju karte i naravno, preskačete redove na ulazima.

U Los Angeles-u se trebate provesti kao slavna osoba! No grad nudi jednostavno previše akcija u koje se možete upustiti! Vrijeme je novac, tako da ga iskoristite samo s jednim zaustavljanjem, zaobilazeći redove na ulazima. Preporučamo vam Go Los Angeles Card i Los Angeles City Pass!

Uz New York City Pass pogledajte šest najljepših atrakcija na Manhattan-u te pri tom uštedite vrijeme i novac. Uz New York Pass na izboru vam stoji preko 40 atrakcija New Yorka koje možete obići u 1, 2, 3 ili 7 dana. Pročitejte više o karticama i pripremite se za put u New York na vrijeme!

Welcome to Miami! Grad koji je definitivno na vrhu svih popisa USA gradova. Grad kojeg obilježavaju prelijepe plaže, bogat noćni život, shopping i mnogobrojne atrakcije. Budite praktični, fleksibilni i srežite troškove za 50% s "Go Miami Card". S ovom karticom slobodan vam je ulaz u 35 atrakcija.

Go San Diego Card jedna je kartica za preko 50 besplatnih ulaza i popusta koje nudi ovaj prekrasan grad. Apsolutno sve što je vrijedno za vidjeti, moguće je s ovom karticom! Ušteda je zajamčena, po principu što više razgledavaš, više štediš!

Chicago City Pass je bunt od pet karata za najpopularnije kulturne atrakcije u Chicagu. S ovim kartama štedite novac i vrijeme zaobilazeći redove na ulazu. Karte sadrže i vrijedne informacije i posebne upute vezane uz najbolje vrijeme za posjet pojedine atrakcije.

Boston City Pass daje mogućnost da u devet dana obiđete pet najboljih atrakcija u Bostonu. Redovi za karte za vas ne postoje. Samo pokažite svoju "VIP" ulaznicu. Uz City Pass dobit ćete korisne informacije vezane uz posjet željenoj atrakciji.

Pročitajte nastavak putopisa u New Yorku u kojem donosimo brojne korisne informacije i linkove koji će vam olakšati snalaženje po Velikoj Jabuci! Da li vas zanima gdje možete probati pravi newyorški cheese cake ili posjetiti "ilegalnu" točionicu alkohola?

Šest dana u New Yorku... Kako isplanirati obilazak? Pročitajte brojne korisne informacije koje će vam dobro doći prilikom putovanja u New York. U članku možete naći i linkove poznatih turističkih odredišta u New Yorku, kao i linkove stranica manjih kafića ili restorana.

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu gdje je to moguće!

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila