Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Australija

Sidney, Australija, izvor: flickr.com

Australija, zemlja koja je posebna zbog svoje udaljenosti i izoliranog položaja. Zemlja pustinje, mora, velikih gradova, Aboridžina, koraljnih grebena, jedinstvenih i čarobnih biljnih i životinjskih vrsta...

Lokacija: Kontinent Australija Tip vladavine: Demokratska država i monarhija
Glavni grad: Canberra Valuta: australski dolar
Površina: 7.686.850 km2 Većinska religija: Protestanti, Katolici
Broj stanovnika: 20.180.878 Jezik: Engleski
Broj za hitne slučajeve: 000 ili 112 Telefonski predbroj 61
Zastava: Australija
Uluru, Australija, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.australia.com
Sunce je u Australiji opasno zbog ozonske rupe koja se smjestila upravo iznad zemlje. Vodite računa da se dobro od njega zaštitite i izbjegavajte sunčanje!

Uluru, Australija, izvor: flickr.com
Canberra
Uluru, Australija, izvor: flickr.com

Australija se nalazi pod utjecajem tri vrste klima: na sjeveru vlada tropska klima, jugu suptropska, a krajnji jug i Tasmanija su u području hladne umjerene klime. Nova Gvineja je izložena snažnim tropskim pljuskovima kroz cijelu godinu. Ljeti, koje traje od studenog do travnja, su česti snažni pljuskovi. Između svibnja i listopada su rijetke padaline na sjeveru. Jug i jugozapad zemlje nalaze se u području zapadnih vjetrova i izloženi su većoj količini padalina. Istočni dio kontinenta također kroz cijelu godinu ima puno padalina. Središnji dio kontinenta je veći dio godine suh.

Što biste htjeli vidjeti u Australiji, što se tamo sve ima za vidjeti? Pa Sydney i kako sve već zove ona neka čudna stijena koja je usamljena u pustinji. Ako je to vaš odgovor, onda pogledajte što smo pronašli za vas i što sve treba vidjeti u Australiji. Predstavljamo naših pet top čuda Australije.

Putovanje u Australiju ne može proći bez posjete obali brodolomaca! Cesta koja prolazi pokraj spektakularne obale pružit će vam izuzetne vidikovce, pješčane plaže, žestoki ocean i vrlo dramatične formacije stijena.

Stigle su vrućine, stigao je produljeni vikend među Hrvate, stigao je 1. maj. Ukratko, počinjemo razmišljati o godišnjem odmoru, odlasku iz grada i sela na plaže i obalu. A gdje ćemo? Predstavljamo vam dvije plaže koje nisu tako blizu, a vi trebate samo reći koja vam je privlačnija...

Jedna cijena, jedna ulaznica, 40 atrakcija, velika ušteda! Sa Sydney attraction card možete ući u 40 atrakcija Sydneya i dobiti popuste u određenim trgovinama i restoranima. Sve što trebate je odlučiti koliko dana vam je potrebno!

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu gdje je to moguće!

Filipov otok ili Phillip Island je mali otok smješten na manje od dva sata vožnje od Melbourna u Australiji. Pogledajte čarobnu paradu pingvina, najveću koloniju foka u Australiji, koale i još mnogo toga...

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila