Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Crna Gora

Crna Gora, Kotor, izvor: flickr.com

Crna Gora je država u jugoistočnoj Europi sa slikovitom obalom Jadranskoga mora i planinskom sjevernom regijom. Zemlja je bogate kulture i zanimljive povijesti, prepuna prirodnih ljepota.

Lokacija: jugoistočna Europa Tip vladavine: republika
Glavni grad: Podgorica Valuta: Euro
Površina: 13.812 km2 Većinska religija: pravoslavna 74%, muslimani 18%, rimokatolici 3%
Broj stanovnika: 666.730 Jezik: crnogorski, srpski, bošnjački, albanski, hrvatski
Broj za hitne slučajeve: policija 92, vatrogasci 93, hitna 94 Telefonski predbroj
Specijaliteti: grušavina (pitki specijalitet od ovčijeg mlijeka), kajmak, pite (zeljanica, sirnica, krompiruša, izljevuša), kačamak (kaša sa sirom i kiselim mlijekom), čorba od koprive
Zastava: Crna Gora Nacionalna obilježja: obilježja
Crna Gora, Kotor, izvor: flickr.com

Posjetite Crnu Goru: www.visit-montenegro.com
O Crnoj Gori: www.destination-montenegro.com/cg/osnovno-cg.htm

Za boravak u Crnoj Gori u trajanju do 30 dana za građane Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije nije potrebna viza.

Crna Gora, Kotor, izvor: flickr.com
Podgorica
Crna Gora, Kotor, izvor: flickr.com

Brojne informacije o klimi u Crnoj Gori naći ćete na stranicama Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore:
Stranice Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore

Neobična ideja da se isele posljednji stanovnici s malog šarmantnog ribarskog otoka prije 50-tak godina, rezultirala je stvaranjem najluksuznijeg crnogorskog ljetovališta! Arhitekti i umjetnici pretvorili su autentične stare kućice u vrhunski hotel! Idemo na Sveti Stefan!

Nastavljamo istraživanje prirodnih ljepota Crne Gore. Penjemo se na najviši vrh Durmitora, Bobotov kuk. Obišli smo i brojna durmitorska jezera. Ovo je putovanje bilo pravi odmor za dušu... Vjerujem da ćete i vi uživati u prekrasnim fotografijama prirode.

Durmitor je jedno od najljepših mjesta za planinare u regiji! Radi se o planini i Nacionalnom parku na sjeverozapadu Crne Gore. Prekrasna Crna Gora prepuna prirodnih ljepota uzdahe će mamiti svojim jezerima, rijekama, kanjonima, pećinama, planinama i prekrasnim vidikovcima...


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila