Mjesto za sve ljubitelje putovanja

14 ljudi je reklo da im se sviđa

Njemačka


Njemačka je država u srednjoj Europi je i jedna od najrazvijenijih država svijeta. Po mišljenju mnogih hladna zemlja sa negostoljubivim ljudima iznenadit će putnike ljepotama, razvijenim gradovima i uslužnim...

Lokacija: srednja Europa Tip vladavine: Savezna republika
Glavni grad: Berlin Valuta: Euro
Površina: 357.021 km2 Većinska religija: Protestanti, Katolici
Broj stanovnika: 81.757.600 Jezik: njemački
Broj za hitne slučajeve: Hitna pomoć i vatrogasci 112, policija 110 Telefonski predbroj
Specijaliteti: pivo, kobasice, kebab
Zastava: Njemačka Nacionalna obilježja: BMW, Mercedes, Oktoberfest, Berlinski zid

Službene stranice: www.germany.travel/en/
Korisne informacije: www.germany-tourism.co.uk/

Berlin Dortmund Essen
Frankfurt Hamburg Köln
München Stuttgart Wiesbaden

U Njemačkoj prevladava umjereno topla vlažna klima, a na Alpama i planinska klima. Cijeli je prostor pod snažnim utjecajem Atlanskog oceana s kojeg stalni zapadni vjetrovi donose vlažan zrak tokom cijele godine. U istočnim dijelovina Njemačke izraženija je kontinentalnost pa je česta nestabilna vremenska situacija pod utjecajem sukoba kontinentalnih i maritimnih zračnih masa.

Prosječna godišnja temperatura iznosi oko 8°C. Pod utjecajem oceanskog zraka zime su blaže, nego što bi se očekivalo po geografskim širinama, a ljeta ipak svježija.

Naši ljubitelji putovanja uglavnom putuju u Munchen i Berlin. Obje destinacije imaju temperature slične kontinentalnoj Hrvatskoj, no zime u Berlinu znaju biti vrlo hladne (do -20 °C).

Tko to ne voli nogomet? Ako i niste ljubitelj ovog popularnog sporta sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim ljepoticama, veličanstvenim stadionima na kojima samo najbolji svjetski nogometni timovi imaju priliku zaigrati! Pogledajte naš odabir najspektakularnijih stadiona na svijetu!

Bajkovit srednjovjekovni dvorac s tri strane okružen rijekom Elzbach i prilično skriven šumom smjestio se na 70 metara visokoj stijeni u slikovitim brdima iznad rijeke Moselle. Veličanstveni dvorac Eltz bogate je povijesti i prilično jasno će vam predočiti davno prošla vremena.

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Najstariji grad u Njemačkoj smjestio se na obalama rijeke Moselle. Trier, grad osnovan u 16. stoljeću prije Krista, izrazito je bogate povijesti o čemu svjedoče brojne građevine iz vremena Rimskog Carstva. Koje su glavne turističke atrakcije u Trieru i zašto je ovaj grad poznat među turistima i hodočasnicima saznajte u našem tekstu.

Grad Heidelberg je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Šarmantan gradić smjestio se u dolini rijeke Neckar. Heidelberg je od 19. stoljeća poznato njemačko turističko odredište, a danas ga svake godine posjeti više od 3,5 milijuna turista.

Ljeto je iza nas i mnogi će svoje sljedeće putovanje provesti u nekom kontinentalnom dijelu Europe. Da li ste razmišljali posjetiti Njemačku? Niste? Onda pogledajte kako može izgledati vikend na Rajni kroz objektiv našeg Pave.

Kada planirate putovanje, sigurno se nikada ne sjetite nečega kao što je - mogao/mogla bih otići na sajam cvijeća u Njemačku! Možda ćete se sjetiti putovati na sajam auta ili elektronike, ali kada pročitate priču iz Koblenza u Njemačkoj i kakvih sve cvjetnih skulptura ima, razmislit ćete još jednom!

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila