Mjesto za sve ljubitelje putovanja

7 ljudi je reklo da im se sviđa

Tajland

Tajland, Wat Chai Wattanaram, stari budistički samostan, izvor: flickr.com

Tajland (staro ime ove države je bilo Siam) je država u jugoistočnoj Aziji. Država je bogate kulture i povijesti s brojnim kulturnim i religioznim znamenitostima.

Lokacija: jugoistočna Azija Tip vladavine: Kraljevina
Glavni grad: Bangkok Valuta: baht
Površina: 513.120 km2 Većinska religija: Budizam
Broj stanovnika: 63.525.062 Jezik: tajski
Broj za hitne slučajeve: Vatrogasci 199, Policija 191, Hitna pomoć 0 2255 1133 Telefonski predbroj
Zastava: Tajland Nacionalna obilježja: tajlandska hrana
Hram u sjevernom Tajlandu, izvor: flickr.com

Službene stranice: www.tourismthailand.org

Hram u sjevernom Tajlandu, izvor: flickr.com
Bangkok
Hram u sjevernom Tajlandu, izvor: flickr.com

Klima u Tajlandu je tropska, pod utjecajem monsuna.

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Predstavljamo vam neke preporuke svjetskih destinacija....

Trošne kućice nad vodom, puno žica i kablova, žena što se ljulja u starom škripavom stolcu ispred svoje kućice s pogledom na prljavu rijeku, čamci koji plutaju u susret drugima prodavajući banane, pive, čipseve i vodu, ribe što se pljuskaju za starim kruhom, dijete što mi maše... Putujemo u Bangkok!

U nastavku našeg istraživanja prekrasnog juga Tajlanda obići ćemo jedan od najpoznatijih tajlandskih otoka, Koh Phi-Phi i njegovu popularnu plažu Maya beach, proslavljenu u filmu Žal. Posjetili smo i otok Ko Lanta i Mu Ko Lant nacionalni park.

Nakon obilaska sjevera Tajlanda došlo je vrijeme da se uputimo na jug. Obišli smo grad Phuket u kojem cvijeta sex turizam. U agenciji smo si uplatili jednodnevni izlet, cjelodnevnu turu brodom po arhipelagu nacionalnog parka, gdje ćemo obići i poznati James Bondov otok!

Chang Mai je centralno mjesto za izlete po sjevernom Tajlandu. Pročitajte naše doživljaje s trekinga po džungli i kupanju i jahanju slonova. Posjetili smo i selo plemena Dugih vratova, farmu orhideja, spavali smo na podu i jeli banane ravno s drveća... Tajland je prepun čarolija!

Nakon povratka iz Kambodže naspavali smo se u našem baznom hostelu u Bangkoku, prepakirali torbe i krenuli na put na sjever Tajlanda. Pročitajte više o gradovima na sjevernom Tajlandu, Sukhothaiju i Chiang Maiju.

Naše putovanje ljetnim Tajlandom i Kambodžom trajati će cijeli studeni 2011. godine! U prvom putopisu o Bangkoku možete pročitati o plutajućim tržnicama, neobičnim turističkim obilascima znamenitosti Bangkoka i zanimljivim tajlandskim specijalitetima!

Zrče je kod nas i u Europi hit party odredište, ali Tajland ima nešto zanimljivije - cijeli party otok. U tajlandskom zaljevu skriva se otok Ko Pha Ngan, popularno odredište za ljubitelje partyja, a cijela priča je započela sasvim slučajno - proslavom noći punog miseca, kako bi naši Zadrani rekli.

Sigurno ste se pitali gdje se nalazi čudesno mjesto na kojem je snimljen James Bond film "Čovjek sa zlatnim pištoljem"? Ma kako niste, sigurno jeste! E, pa ta prekrasna plaža nalazi se na Tajlandu i smjestila se između spektakularnih stijena.

Na Mekong turističkom forumu koji se održao 27. i 28. svibnja, predstavnici turizma su pokušali pronaći razloge i odgovore kako pokrenuti turizam Laosa, Tajlanda i Vijetnama. I njih muče razne muke kao i Hrvatsku pa možda nešto možemo naučiti od njih?

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila