Mjesto za sve ljubitelje putovanja

3 ljudi je reklo da im se sviđa

Poljska


Poljska je država u srednjoj Europi prepuna prirodnih ljepota. Glavna turistička odredišta Poljske su veliki gradovi (Varšava, Krakov, Wroclaw) prepuni povijesnih spomenika. Sve se više razvija i agroturizam.

Lokacija: srednja Europa Tip vladavine: republika
Glavni grad: Varšava Valuta: poljski zlot
Površina: 312.685 km2 Većinska religija: katoličanstvo
Broj stanovnika: 38.536.869 Jezik: poljski
Broj za hitne slučajeve: hitna pomoć 999, vatrogasci 998, policija 997 Telefonski predbroj
Specijaliteti: medenjaci
Zastava: Poljska Nacionalna obilježja: Medenjaci, Karol Wojtyla

Službene stranice: www.poland.travel/en
Vremenska prognoza: new.meteo.pl

Krakow Varšava Wroclaw

Poljska ima umjerenu klimu s hladnim, kišovitim i relativno oštrim zimama, te blagim ljetima s čestim pljuskovima.

Euro 2012 je iza nas, dojmovi su se slegnuli i sada je vrijeme za priče naših strastvenih navijača koji su žestoko bodrili hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Pročitajte Jeleninu priču iz Poznana, šarmantnog poljskog grada brižnih ljudi, odlične hrane i fantastične nogometne atmosfere!

Ostalo je još malo vremena do početka Europskog prvenstva u nogometu koje se održava u Poljskoj i Ukrajini. Neki od nas putuju jer vole panorame, hramove, spomenike, hranu, piće, ljude, a neki putuju radi nogomentih stadiona. Predstavljamo stadione Poljske!

Tko bi rekao da su jedna od fotografiranijih stvari u poljskom gradu Wroclawu njegovi mali stanovnici, patuljci koji će svima izmamiti osmijeh na lice! Pročitajte što sve trebate posjetiti prilikom putovanjau Wroclaw, grad u kojem će se odigrati neke od utakmica Eura 2012. godine!

Zahuktava se nogometna groznica, a Poljska i Ukrajina su destinacije o kojima mnogi razmišljaju. Europsko nogometno prvenstvo je pred nama, a mi ćemo vam u sljedećim danima predstaviti gradove domaćine. Koliko znate o Varšavi i njihovom nacionalnom stadionu? Evo nekih zanimljivosti...

Jeste li nekada poželjeli u stilu Jules Verna otputovati u središte zemlje? Neobično i prilično avanturističko putovanje u rudnik soli moglo bi vam to i omogućiti! Rudnik Wieliczka u Poljsloj je pravi podzemni grad izrezan u stijeni od soli. Mjesto je koje vas neće ostaviti ravnodušnim!

Svaki grad ima svoj glavni trg, mjesto okupljanja i druženja ljudi. Većinom su se na njemu smjestili kafići, restorani, trgovine, fontana ili spomenik. No neki se trgovi uistinu ističu svojom poviješću i ljepotom. Za usporedbu smo odabrali dva, po nama najposebnija europska srednjovjekovna trga.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila