Mjesto za sve ljubitelje putovanja

1 osoba je rekla da joj se sviđa

Ukrajina


Ukrajina je najveća europska država, mjesto gdje se sudaraju istočna i zapadna europska kultura. Gostima nudi duhovnost, religiju i srednjovjekovnu kulturu, čisto Crno i Azovsko more, jezera i brze rijeke, prirodna...

Lokacija: istočna Europa Tip vladavine: republika
Glavni grad: Kijev Valuta: ukrajinska grivnja
Površina: 603.700 km2 Većinska religija: Pravoslavlje, Katoličanstvo, Islam
Broj stanovnika: 46.710.816 Jezik: ukrajinski
Broj za hitne slučajeve: vatrogasci 01, policija 02, hitna pomoć 03 Telefonski predbroj
Zastava: Ukrajina

Službene stranice: www.traveltoukraine.org

Kijev

Ukrajina se odlikuje raznovrsnim geografskim i klimatskim uvjetima. Veći dio zemlje ima umjerenu kontinentalnu klimu. Krimski poluotok na samom jugu, koji tvori zasebnu geografsku jedinicu, odlikuje se sredozemnom klimom.

Svima je poznat Kip slobode. Ali ne događa se svaki dan da imate priliku vidjeti skulpturu kraj koje Kip slobode izgleda malen. U šetnji ispod veličanstvenih skulptura svijeta odabrali smo njih pet, smještenih u raznim dijelovima svijeta.

Jeste li nekada poželjeli obići Černobil? Putem do njega red napuštenih kuća, red šume, bez života... duhovi. Posjetili smo i grad Korosten u kojem tek pokoji čovjek na cesti odaje da nismo sami na svijetu. Za kraj putovanja Ukrajinom grad Lavov, muzej na otvorenom, prestižni grad srednje i istočne Europe!

Čini li se i Vama Ukrajina kao daleka, egzotična, istočna zemlja? Po meni istok je zanimljiv, neistražen, pomalo divlji i samim tim zanimljiva pustolovima. Pogotovo ako putujete motorom! U prvom putopisu o Ukrajini pročitajte više o Kijevu, kao i o razlikama Kijeva i dijela Ukrajine u kojem je vrijeme stalo!

Još malo i kreće nogometno ludilo. Nakon što smo vam ukratko predstavili nogometne stadione Poljske, red je da predstavimo i nogometne stadione Ukrajine. Gradilo se u zadnji čas, ali na kraju možemo reći da su ukrajinski stadioni prava turistička atrakcija.

Na poluotoku Krimu leži jedan od najpoznatijih ukrajinskih dvoraca i sigurno jedan od simbola Jalte i Ukrajine, dvorac Lastavičje gnijezdo. Pročitajte više o dvorcu ljubavi, koji je minijaturna kopija srednjovjekovnih viteških dvoraca!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila