Mjesto za sve ljubitelje putovanja

1 osoba je rekla da joj se sviđa

Srbija

Srbija, hram svetog Save u Beogradu, izvor: flickr.com

Srbija je kontinentalna država na Balkanu. Glavni grad je Beograd u kojem živi 20% ukupnog stanovništva Srbije.

Lokacija: jugoistočna Europa Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Beograd Valuta: srpski dinar
Površina: 77.474 km2 Većinska religija: pravoslavna
Broj stanovnika: 7.498.001 Jezik: srpski
Broj za hitne slučajeve: 112 Telefonski predbroj
Zastava: Srbija
Srbija, Brestovačka banja, izvor: flickr.com, by Marian Obettendorff

Službene stranice: www.serbia.travel

Srbija, Brestovačka banja, izvor: flickr.com, by Marian Obettendorff
Beograd
Srbija, Brestovačka banja, izvor: flickr.com, by Marian Obettendorff

Klima Srbije pretežno je umjereno kontinentalnog karaktera sa stepskim osobinama na sjeveru u Vojvodini i istoku u Negotinskoj krajini. Na najvišim planinama klima ima planinske karakteristike s kratkim svježim ljetima i oštrim dugim zimama.

Srednja temperatura zraka u siječnju u najvećem se dijelu zemlje kreće između 0 i -2 °C, u višim planinskim krajevima između -2 i -4 °C.

Srednja temperature zraka u srpnju veća je od 22 °C u Vojvodini i Pomoravlju te Negotinskoj krajini, a u planinskim krajevima i na visoravnima manja od 18 °C.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila