Mjesto za sve ljubitelje putovanja

15 ljudi je reklo da im se sviđa

Francuska

Louvre

Francuska, najveća zemlja Europske unije i treća po veličini zemlja u Europi, zemlja je dobrog vina, sira, romantike, zabave do kasno u noć, i naravno neizostavnog francuskog poljupca.

Lokacija: Zapadna Europa Tip vladavine: Republika
Glavni grad: Pariz Valuta: Euro
Površina: 674.843 km2 Većinska religija: Kršćanstvo
Broj stanovnika: 65.073.482 Jezik: francuski
Broj za hitne slučajeve: 112 Telefonski predbroj 33
Specijaliteti: croissant, vino, sirevi (Chevre, Brie, Raclette, Roquefort, Camembert, Gruyere), šampanjac Dom Perignon
Zastava: Francuska Nacionalna obilježja: Eiffelov toranj, beretka, vina, šampanjac, sirevi
Eiffelov toranj, simbol Francuske, građen od 1887 do 1889 godine.

Filmski festival u Cannesu jedan je od najprestižnijih svjetskih filmskih festivala.

La Vallee Village je najveći outlet centar u Francuskoj gdje možete naći vrlo povoljne dizajnerske komade odjeće! Nalazi se 30-ak kilometara od Pariza.

Dopuštena razina alkohola u krvi je 0,5 promila.

Najatraktivnije turističko odredište Francuske je Azurna obala.

Air France je francuska zrakoplovna kompanija sa središtem u Parizu. TGV (Train a Grande Vitesse) je vlak francuskih željeznica koji vozi brzinom od 320 km/h.

Eiffelov toranj, simbol Francuske, građen od 1887 do 1889 godine.
Nica Pariz
Eiffelov toranj, simbol Francuske, građen od 1887 do 1889 godine.

Klima sjevera i zapada Francuske je oceanska, najizraženija u Bretagni.
Južno od Alpa klima je sredozemna.
Klima u planinskim krajevima je oštra alpska s dugim hladnim i snježnim zimama.

Za prognozu vremena preporučamo posjetiti stranicu www.meteo.fr

Vjerovatno ste čuli za društvenu igru Carcassonne, a možda ste ju i igrali! Da li ste znali da je inspiracija za stvaranje ove odlične i zanimljive igre bio danas najveći utvrđeni europski grad? Pročitajte više i otputujte u daleku prošlost, u francuski grad Carcassone!

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Jeste li svjesni da se dina, čudesan prirodni fenomen može naći i u Europi? U Francuskoj, kao da je izgubljena u prostoru i na krivom kontinentu, nalazi se najveća europska pješčana dina! Veličanstvena pješčana dina Dune du Pyla smjestila se u zaljevu Arcachon u jugozapadnoj Francuskoj.

Idealna palača poštara Chevala dokaz je da svatko može ostvariti svoj san, uz nešto truda, volje, vremena i strasti. Kako se drugačije može objasniti činjenica da je jednostavni poštar, bez ikakvih prethodnih arhitektonskih ili građevinskih vještina i znanja, vlastitim rukama, kamen po kamen, sagradio svoju idealnu palaču?

1309. godine započelo je razdoblje Avignonskog papinstva, kada je papa zbog nemira u Rimu preselio u Avignon. Zahvaljujući tome Avignon je danas ponosni vlasnik najdominantnije kršćanske građevine na svijetu, Papine palače, jednog od najposjećenijih spomenika u cijeloj Francuskoj.

Čega se odmah sjetite kada pomislite na Francusku? Šampanjca, dobrog vina i sira? Ili Azurne obale i njenih šarmantnih gradova? Jedni će od vas odmah pomisliti na Alpe i skijanje, drugi na romantičan Pariz... Prošetajte s nama Francuskom i otkrijte neka mjesta za koja možda još niste ni čuli!

Pariz, grad zaljubljenih. Zaljubite se u njega upoznajući njegovih 60 najljepših znamenitosti. "Paris pass" je ekskluzivna propusnica za brojne znamenitosti, muzeje i galerije u Parizu. Jednostavno preskočite redove i uđete bez vađenja novčanika i gubljenja vremena!

Da li znate da posjetitelji dvorca Brissac tvrde da je atmosfera koja njime vlada neobično romantična? I da li ste znali da ovaj najviši francuski dvorac ima svoje ne tako žive stanovnike? Svi vi željni nešto strašnijeg iskustva pričitajte ovaj članak i krenite u Francusku po dozu adrenalina!

Nevjerovatna je činjenica da su neki od najljepših svjetskih gradova i najšarmantnijih sela izgrađeni na velikim stijenama. Pogled koji se pruža iz kuća na stijeni u daljinu mora biti veličanstven! Pogledajte naš izbor gradova na stijenama!

Kada vam padne na pamet putovanje u Francusku, onda su vam često prvo na pameti Pariz, Marseille, Lyon, Nica, a u Francuskoj ima toliko lijepih mjesta koja se moraju posjetiti. Jedan grad koji trebate obići je Strasbourg.

TripAdvisor je objavio listu najpoželjnijih destinacija za 2011. Glasove koji su oblikovali top listu dali su članovi ove velike online zajednice. Rezultati su donekle očekivani, ali sigurno niste očekivali kako je najpoželjnija svjetska destinacija Cape Town!

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila