Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Belize je zemlja palmi i čarobnih zalazaka sunca. Najpoznatija turistička destinacija Belizea je otok Ambergris Caye. Ovaj je otok raj za ljubitelje ronjenja na koraljnom grebenu. Na nekoj od prekrasnih pješčanih plaža otoka obavezno popijte rum sa suncobrančićem.

Mjesto prepuno ekstrema, iznenađenja i kontrasta, kao i mjesto koje ni jedan posjetitelj nikada neće zaboraviti, prvi je nacionalni park u Novom Zelandu poznat po svojoj jedinstvenosti! Pravi odabir za snimanje filma Gospodari Prstenova! Putujemo u Nacionalni park Tongariro.

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Još niste odlučili kamo ćete na godišnji odmor? A da možda otputujete na put oko svijeta? Ili barem proputujete dio tog putovanja? Hrvatski klub putnika i njegovi članovi uskoro kreću na još jednu avanturu - 90 dana po svijetu.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Ljeto i Hvar su dvije riječi koje uvijek idu jedna uz drugu. Što znate o Hvaru, osim da je najsunčaniji hrvatski otok? Evo nekih zanimljivosti o Hvaru koje smo pronašli.

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Ako volite putovati i želite upoznati ljude koji su obišli cijeli svijet, onda se u srijedu 12.6. morate pojaviti na festivalu "Putovanje je znanje", cjelodnevnom festivalu putovanja na kojem će vam mnogi poznati ljubitelji putovanja predstaviti svoje priče te vas motivirati na nove avanture.

Španjolska je prepuna iznenađenja! U njoj se krije prekrasan srednjovjekovni grad, Cuenca, koji se smjestio između Madrida i Valencije. Prošetajte s nama Cuencom i saznajte više o visećim kućama po kojima je ovaj grad poznat!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Bogato brdo ili Cerro Rico smješteno iznad bolivijskog grada Potosi, u 16. je stoljeću svojim srebrom privuklo španjolske osvajače u do tada mirni dio Bolivije. Planina je bila toliko bogata srebrom da su se na daleko proširile legende o pravoj srebrnoj planini!

"Svijet ledenih divova" ili najveća ledena špilja na svijetu smjestila se oko 40 kilometara južno od Salzburga, u blizini austrijskog grada Werfena. Špilja Eisriesenwelt jedinstven je prirodni fenomen izgrađen od leda i kamena, kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach.

Godinu dana je prošlo od prvog super cool Croatian Travel Festivala, a sljedeći tjedan priča iz Šibenika će se ponoviti. Drugi Croatian Travel Festival održat će se na istoj lokaciji, od 9. do 12.5. u organizaciji Hrvatskog kluba putnika. Sljedeći tjedan - pravac Šibenik.

Jeste li svjesni da se dina, čudesan prirodni fenomen može naći i u Europi? U Francuskoj, kao da je izgubljena u prostoru i na krivom kontinentu, nalazi se najveća europska pješčana dina! Veličanstvena pješčana dina Dune du Pyla smjestila se u zaljevu Arcachon u jugozapadnoj Francuskoj.

Najveća građevina na svijetu sagrađena od blata smjestila se u gradu Djennéu, državi Mali, u zapadnoj Africi. Danas je džamija u gradu Djennéu jedan od simbola Afrike i jedna od najvećih turističkih atrakcija u cijeloj zapadnoj Africi!

Shopping meka Gvatemale... Pojednostavljenog naziva Chichi, tržnica kompliciranog imena Chichicastenango vrlo vjerojatno je najživlja i najživopisnija autohtona tržnica u Srednjoj Americi. Tržnica se smjestila u istoimenom gradu oko tri sata jugozapadno od Guatemala Cityja.

Ako ste umorni od obilazaka velikih gradova i beskrajnog čekanja u redu za posjet nekoj turističkoj atrakciji, možda je vrijeme da razmislite o putovanju u neku manje poznatu lokaciju koja će vam pružiti priliku da malo usporite i prodišete punim plućima. Putujemo u idilično švicarsko selo Gryon!

Da li znate što je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama? I jedno od najvećih prirodnih čuda na svijetu? Radi se o veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long. Zaljevu u koji su nekada sletili zmajevi!

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila