Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Južna Amerika

Da li ste znali da su neki otoci toliko napučeni da na njih ne stane niti groblje ili nogometno igralište? Najnapučeniji otok na svijetu neslužbeno je otočić Santa Cruz del Islote, udaljen jedan sat vožnje brodom od obale Kolumbije.

Da li ste ikada poželjeli spavati na krevetu od soli dok je sve oko vas, uključujući i hotel također napravljeno od soli? Ili gledati ružičaste plamence dok se vozite džipom površinom jezera? Sve je to moguće ako posjetite slano jezero u Boliviji, najveće slano jezero na svijetu!

Od pamtivijeka ljudi su štovali bogove. U antici najpoznatiji spomenik u čast bogova bio je Fidijin kip Zeusa u Olimpiji. Tijekom stoljeća sagrađeni su nebrojeni sveti kipovi. Pročitajte naš odabir najpoznatijih svjetskih svetih kipova!

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu gdje je to moguće!

Nakon posjete Argentini i Buenos Airesu o čemu ste mogli čitati u prošlom putopisu, došlo je vrijeme za povratak u Brazil i obilazak Rio de Janeira i Paratya. Pročitajte treći i završni Petrin putopis o Brazilu!

Nakon prženja na brazilskom suncu došao je red na dizanje sidra i put Argentine i Buenos Airesa. Pročitajte zanimljivosti iz glavnog grada Argentine u drugom dijelu Petrinog putopisa o Brazilu i Argentini.

Moje prvo veliko putovanje preko velike bare, a da nije bussines related, bilo je u veljači 2006. godine, i to ni manje ni više nego u Brazil i Argentinu. Ako biste htjeli putovati u Južnu Ameriku, evo moje priče, savjeta i iskustva s putovanja.

Bolivijski Altiplano je nešto najbolje od prirode što sam dosad u životu vidjela. Stvarno izgleda nezemaljski. Lijepi pogledi, a još kad se doda dobrani minus (najniže je bilo -18, a kažu da u srpnju bude i niže), vjetar i rijedak zrak na 5000 metara, doživljaj je stvarno poseban.

Popularno utočište mnogih slavnih osoba, Buzios u Brazilu, mjesto je gdje svatko može naći nešto za sebe. Od odmaranja u idiličnoj prirodi do jednih od najboljih noćnih provoda u Brazilu!

Idilične pješčane plaže, odmor ispod palmi, planinarenje po dinama, čist zrak i mirna atmosfera bez i malo stresa... To se samo poželjeti može... Može se i ostvariti ako posjetite malo ribarsko selo Jericoacoara u Brazilu.

Prije dvije godine moja djevojka i ja odlučili smo se vjenčati na Uskršnjem otoku. Zašto baš tamo i tako daleko? Namjeravali smo napraviti petotjedno putovanje Čileom kao naš honeymoon, ideja nam se učinila potpuno cool i nekako idealna za tu našu privatnu misiju.

Jeste li ikada čuli za Rapa Nui? A da li ste ikada čuli za Uskršnji otok? Ako se ikada odlučite otputovati na njega, znate li da je riječ o najizoliranijem naseljenom mjestu na svijetu? Drevni narodi su ga zato zvali i Pupak svijeta, a ovaj vulkanski otok krije fantastične detalje.

Velika zagonetka koju Peru krije su tajanstvene linije na površini zemlje nastale prije oko 2000 godina! Kako su i zašto nastale te koja im je svrha? I tko ih je napravio? Pitanja su to koja već godinama muče brojne znanstvenike i ljubitelja putovanja.

Kada biste htjeli posjetiti Brazil, što bi vam prvo palo na pamet? Rio de Jaineiro, Copacabanu, Sao Paolo, Amazonu? Priznajte da bi vam prvo to palo na pamet. Evo što nam je naša kolegica iz Brazila sugerirala kao mjesta u Brazilu koja treba vidjeti.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila