Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Južna Amerika

Kako zamišljate amazonsku prašumu? Kao nepregledno zelenilo u kojem nema civilizacije? No usred prašume, na rijeci Rio Negro smjestio se ogroman i moderan grad Manaus, koji je centralno mjesto za izlete po Amazoni! U njemu živi čak dva milijuna ljudi! Putujemo na sjever Brazila!

Tko to ne voli nogomet? Ako i niste ljubitelj ovog popularnog sporta sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim ljepoticama, veličanstvenim stadionima na kojima samo najbolji svjetski nogometni timovi imaju priliku zaigrati! Pogledajte naš odabir najspektakularnijih stadiona na svijetu!

Jeste li ikada poželjeli zakoračiti u pravu impresionističku sliku? U Kolumbiji to je i moguće! I to ako posjetite rijeku Cano Cristales prepunu živih boja, za koju kažu da je jedna od najljepših rijeka na svijetu. Rijeka je svjetski poznata i brojni ju ljudi opisuju kao rijeku koja je pobjegla iz raja.

Bogato brdo ili Cerro Rico smješteno iznad bolivijskog grada Potosi, u 16. je stoljeću svojim srebrom privuklo španjolske osvajače u do tada mirni dio Bolivije. Planina je bila toliko bogata srebrom da su se na daleko proširile legende o pravoj srebrnoj planini!

Sve do 1935. godine nije se znalo da je najviši slap na svijetu smješten u neprohodnim džunglama Venezuele! Tada je slučajno, prilikom leta avionom uočen veličanstven slap, kasnije nazvan Anđeoski slap! Pročitajte više o Nacionalnom parku Canaima u Venezueli!

Drugi najposjećeniji grad u Brazilu nakon Ria je Salvador, glavni grad brazilske države Bahia. Salvador prati reputacija "brazilskog glavnog grada sreće" i pravi je centar afričko-brazilske kulture. Svi ljubitelji plaža ovdje će doći na svoje jer se plaže Salvadora pružaju na nevjerovatnih 80 kilometara!

Zašto su Indijanci plemena Uros odlučili živjeti na otocima koje sami prave od trske? Umjetni plutajući otoci na jezeru Titicaca jedna su od turističkih atrakcija Perua! Pročitajte više o jedinstvenom životu naroda Uros koji je u velikoj opasnosti da u potpunosti izgubi svoj identitet!

Grad s četiri imena, Sucre, Charcas, La Plata i Ciudad Blanca, u 16. su stoljeću osnovali španjolski kolonizatori. Danas je Sucre, jedan od najljepših gradova u Boliviji, pravi prozor kroz vrijeme u kojem možete vidjeti način života španjolske aristokracije tog vremena.

Najpoznatija od 48 četvrti Buenos Airesa šarena je radnička četvrt La Boca. Najslikovitija i najekstravagantnija četvrt u gradu u potpunosti se razlikuje i od starog i od modernog Buenos Airesa. Romantičari kažu da je tango rođen upravo ovdje. Ipak, potrudite se ne ići u ovu četvrt u kasne noćne sate...

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Predstavljamo vam neke preporuke svjetskih destinacija....

Egzotična i zanimljiva Bolivija krije i neka prilično opasna mjesta. Jedno od njih je tako zvana "najopasnija cesta na svijetu", Yungas Road, kojom od La Paza stižete do Amazone. Pročitajte zašto je ova cesta toliko opasna i koje ljubitelje avanturističkih sportova privlači!

Dio putovanja Ekvadorom koji nikako ne smijete propustiti je istraživanje jedne od najboljih i najspektakularnijih tržnica u cijeloj Južnoj Americi! Tržnica u gradu Otavalo posebna je po velikoj raznolikosti i brojnosti rukom rađenih umjetnina lokalnih majstora. Putujemo u Ekvador!

Kada smo vidjeli ovaj trailer, rekli smo - ovo je odlično, kao da gledamo materijal National Geographica. Ipak, to nije bilo točno. Siniša Glogoški, naš dragi putopisac i avanturist objavio je trailer nadolazećeg dokumentarca sa svog putovanja u Gvajanu. Pogledajte kako izgleda!

Nakon uspješnog prolaska kroz brojne opasnosti gvajanske prašume, Siniša i Bernard su stigli u podnožje veličanstvenog vodopada Kaieteur. No iako blizu cilja, spilje koja se nalazi iza samog vodopada, suočavaju se s brojnim novim i neočekivanim opasnostima i preprekama.

Prekrasna i velika Argentina može se pohvaliti činjenicom da se u njoj smjestio najjužniji grad na svijetu. Danas jedna od poznatijih turističkih destinacija Argentine, grad Ushuaia s ponosom nosi titulu grada na kraja svijeta.

Avanturistički dvojac iz Hrvatske uputio se bez dozvole parka i stručnog vodiča na put kroz vrlo opasnu gvajansku prašumu, kako bi stigli do podnožja vodopada Kaieteur. Kiša ne prestaje, stalno su mokri, a sa svih strana vrebaju opasne životinje. Siniša nas ponovno vodi u Gvajanu!

Nakon prvog Sinišinog javljanja iz Gvajane stigla nam je nova zanimljiva priča. Ovaj put Siniša nas vodi na vrlo težak uspon na planinu Roraimu, hrabro se bori s nepodnošljivim puri-puri mušicama, upoznaje lokalno stanovništvo i istražuje kvarcne doline. Otputujmo u daleku Gvajanu!

Stigao nam je prvi i vrlo zanimljiv izvještaj Siniše Glogoškog s njegove ekspedicije u Gvajanu, koja je započela 22. siječnja, a trajat će sve do 5. ožujka 2012. godine. Pročitajte više o prvim Sinišinim doživljajima Gvajane, zemlje prepune mirisa, prirodnih ljepota i raznih naroda.

Tko je od vas nekada poželio otputovati u potpuno neistraženi dio svijeta? Gvajana krije neke od najneistraženijih, prastarih i netaknutih kišnih šuma na svijetu. Hrvatska ekspedicija u Gvajanu započela je 22. siječnja i trajat će sve do 5. ožujka 2012. godine. Pročitajte više!

Ispričat ću vam o putovanju u Buenos Aires u prvom mjesecu 2009. godine. Prijavila sam se na adrenalin show na Rtl-u, besplatno otputovala u Argentinu, ispala iz showa nakon prvog kruga i onda tri dana uživala u istraživanju Buenos Airesa...

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila