Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Sjeverna Amerika

U Los Angeles-u se trebate provesti kao slavna osoba! No grad nudi jednostavno previše akcija u koje se možete upustiti! Vrijeme je novac, tako da ga iskoristite samo s jednim zaustavljanjem, zaobilazeći redove na ulazima. Preporučamo vam Go Los Angeles Card i Los Angeles City Pass!

Uz New York City Pass pogledajte šest najljepših atrakcija na Manhattan-u te pri tom uštedite vrijeme i novac. Uz New York Pass na izboru vam stoji preko 40 atrakcija New Yorka koje možete obići u 1, 2, 3 ili 7 dana. Pročitejte više o karticama i pripremite se za put u New York na vrijeme!

Toronto City pass je bunt od pet karata s kojima možete ući u pet najpoznatijih i najpopularnijih atrakcija Toronta. Svaka karta omogućuje vam ulaz na jednu atrakciju, i to bez čekanja u redu. Karte vrijede devet dana od dana kada iskoristite svoju prvu kartu.

Welcome to Miami! Grad koji je definitivno na vrhu svih popisa USA gradova. Grad kojeg obilježavaju prelijepe plaže, bogat noćni život, shopping i mnogobrojne atrakcije. Budite praktični, fleksibilni i srežite troškove za 50% s "Go Miami Card". S ovom karticom slobodan vam je ulaz u 35 atrakcija.

Go San Diego Card jedna je kartica za preko 50 besplatnih ulaza i popusta koje nudi ovaj prekrasan grad. Apsolutno sve što je vrijedno za vidjeti, moguće je s ovom karticom! Ušteda je zajamčena, po principu što više razgledavaš, više štediš!

Chicago City Pass je bunt od pet karata za najpopularnije kulturne atrakcije u Chicagu. S ovim kartama štedite novac i vrijeme zaobilazeći redove na ulazu. Karte sadrže i vrijedne informacije i posebne upute vezane uz najbolje vrijeme za posjet pojedine atrakcije.

Boston City Pass daje mogućnost da u devet dana obiđete pet najboljih atrakcija u Bostonu. Redovi za karte za vas ne postoje. Samo pokažite svoju "VIP" ulaznicu. Uz City Pass dobit ćete korisne informacije vezane uz posjet željenoj atrakciji.

Yucatan krije brojne tajanstvene gradove drevnih Maya. Pročitajte više o starim mayanskim gradovima Uxmalu, Kabahu i Meridi. Obišli smo i tajanstveni sveti grad Maya, Chichen Itza. Za kraj putovanja po Meksiku uputili smo se u meksički raj za turiste, Cancun!

Nakon obilaska Mexico Cityja i Teotihuacana, o čemu ste mogli čitati u prethodnom putopisu, krenuli smo u obilazak manjih meksičkih gradova. Obići ćemo i Palenque, što je najznačajniji arheološki lokalitet klasičnog perioda kulture Maya, kao i prekrasne slapove Aqua Azul.

U 14 dana putovanja po Meksiku svjetska putnica Sevda posjetila je čak devet gradova! U prvom putopisu o Meksiku pročitajte o glavnom gradu Meksika, Mexico Cityju i o obilasku Teotihuacana, najzagonetnijeg meksičkog arheološkog nalazišta!

Pročitajte nastavak putopisa u New Yorku u kojem donosimo brojne korisne informacije i linkove koji će vam olakšati snalaženje po Velikoj Jabuci! Da li vas zanima gdje možete probati pravi newyorški cheese cake ili posjetiti "ilegalnu" točionicu alkohola?

Šest dana u New Yorku... Kako isplanirati obilazak? Pročitajte brojne korisne informacije koje će vam dobro doći prilikom putovanja u New York. U članku možete naći i linkove poznatih turističkih odredišta u New Yorku, kao i linkove stranica manjih kafića ili restorana.

Želite li posjetiti muzej s najvećim brojem mumija na svijetu? Ne trebate ići u Egipat nego u Meksiko! U gradu Guanajuatou uz mumije možete obići i rudnike srebra i uživati u opuštenoj atmosferi i životu kojim vrve njegove šarene ulice!

Od pamtivijeka ljudi su štovali bogove. U antici najpoznatiji spomenik u čast bogova bio je Fidijin kip Zeusa u Olimpiji. Tijekom stoljeća sagrađeni su nebrojeni sveti kipovi. Pročitajte naš odabir najpoznatijih svjetskih svetih kipova!

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu gdje je to moguće!

Nakon što smo posjetili nacionalne parkove Everglades i Key Biscayne, odlučili smo detaljnije upoznati Miami, posjetiti Key West i još se nauživati na lijepim pješčanim plažama, pogledati kuće bogataša i vidjeti koja je razlika između Miamija i Miami Beacha.

Grad Teotihuacan bio je veći od carskog Rima! Otkriven je slučajno nakon što su znanstvenici počeli obraćati pozornost na pravilne oblike brežuljaka u Meksiku! Razmislite o tome da ga obiđete prilikom putovanja u Meksiko.

Prošli tjedan sam pisala o našem dolasku u Miami. Slijedi nastavak priče gdje ću vam ispričati o zoološkom vrtu u Miamiju, poznatom Everglades nacionalnom parku (Gator Park) i u vodenom svijetu u Key Biscayneu.

Svi znamo nešto o Kipu slobode, no da li znate da broj šiljaka na kruni Kipa slobode nije slučajan? Također, znate li što se nalazi ispod nogu Kipa slobode u New Yorku? Evo vam par detalja o ovom simbolu SAD-a koje možda znate, a možda i ne.

Jeste li ikada razmišljali otputovati u Miami? Za one koji nisu nikada bili, riječ je gradu koji nudi velike moderne nebodere, odličan noćni život, ali i prekrasne dugačke pješčane plaže. A u blizini su i Florida Keys... Evo priče naše Tene s njenog medenog mjeseca u Miamiju.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila