Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Australija

Što biste htjeli vidjeti u Australiji, što se tamo sve ima za vidjeti? Pa Sydney i kako sve već zove ona neka čudna stijena koja je usamljena u pustinji. Ako je to vaš odgovor, onda pogledajte što smo pronašli za vas i što sve treba vidjeti u Australiji. Predstavljamo naših pet top čuda Australije.

Putovanje u Australiju ne može proći bez posjete obali brodolomaca! Cesta koja prolazi pokraj spektakularne obale pružit će vam izuzetne vidikovce, pješčane plaže, žestoki ocean i vrlo dramatične formacije stijena.

Mjesto prepuno ekstrema, iznenađenja i kontrasta, kao i mjesto koje ni jedan posjetitelj nikada neće zaboraviti, prvi je nacionalni park u Novom Zelandu poznat po svojoj jedinstvenosti! Pravi odabir za snimanje filma Gospodari Prstenova! Putujemo u Nacionalni park Tongariro.

Prvi ljudi koji su divovskim kanuom doplovili na Novi Zeland pretvorili su se u kamenje nakon što im je kanu potonuo. Tako kažu maurske legende. Plaža Koekohe u blizini ribarskog sela Moeraki postala je pravi turistički hit zbog neobično velikih kuglastih kamenih gromada smještenih u pijesku.

Kako je moguće da grad na obali Tihog oceana izgleda kao da se nalazi na francuskoj rivijeri? Ovaj grad sigurno ulazi i u konkurenciju najljepšeg grada Pacifika. Radi se o gradu Noumea, smještenom na otočju Nova Kaledonija, prekomorskom teritoriju Francuske.

Stigle su vrućine, stigao je produljeni vikend među Hrvate, stigao je 1. maj. Ukratko, počinjemo razmišljati o godišnjem odmoru, odlasku iz grada i sela na plaže i obalu. A gdje ćemo? Predstavljamo vam dvije plaže koje nisu tako blizu, a vi trebate samo reći koja vam je privlačnija...

Jedna cijena, jedna ulaznica, 40 atrakcija, velika ušteda! Sa Sydney attraction card možete ući u 40 atrakcija Sydneya i dobiti popuste u određenim trgovinama i restoranima. Sve što trebate je odlučiti koliko dana vam je potrebno!

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu gdje je to moguće!

Filipov otok ili Phillip Island je mali otok smješten na manje od dva sata vožnje od Melbourna u Australiji. Pogledajte čarobnu paradu pingvina, najveću koloniju foka u Australiji, koale i još mnogo toga...

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila