Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Azija

Dvorac Himeji smjestio se u centru grada Himeji, oko 650 kilometara zapadno od Tokija. Predstavlja jedinstven prototip japanske arhitekture. Pročitajte više o ovom najočuvanijem i najpoznatijem dvorcu u cijelom Japanu kojeg svake godine posjete brojni turisti.

Laos, zemlja smještena u jugoistočnoj Aziji dugi je niz godina bio izoliran od vanjskog svijeta. Zahvaljujući tome danas prilikom putovanja u Laos imate osjećaj da ste ušli u neko drugo, davno prošlo vrijeme. Pročitajte o glavnim znamenitostima ove egzotične destinacije.

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Princeza Meenakshi, družica hinduističkog boga Šive, ima svoj vlastiti hram. Jedna je od rijetkih ženskih osoba kojoj su hinduisti posvetili cijeli hram i to jedan od najljepših hramova u cijeloj južnoj Indiji! Hram Meenakshi smjestio se u centru 2.500 godina starog grada Maduraia.

Kako je moguće da je najveća drvena građevina na svijetu u 8. stoljeću, kada je sagrađena, bila 30% veća nego danas? Posjetite s nama jedan od najpoznatijih japanskih hramova u kojem možete vidjeti i najveću brončanu statuu Bude u Japanu!

Kraljevina Butan, poznata i kao Zemlja zmajeva, smjestila se između Tibeta i Indije i dom je nekih od najveličanstvenijih budističkih samostana na svijetu. Najpoznatiji od njih je samostan Tigrovo gnijezdo. Kako je samostan dobio ime i zašto ga treba posjetiti pročitajte u našoj priči!

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Da li znate što je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama? I jedno od najvećih prirodnih čuda na svijetu? Radi se o veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long. Zaljevu u koji su nekada sletili zmajevi!

Kina je potpuno drugačiji svijet od onog na kakvog smo naviknuli. Iz tog se razloga nekima možda i neće svidjeti te im se odmor može pretvoriti u vrlo napornu i stresnu avanturu. Želja mi je budućim putnicima skrenuti pozornost na stvari koje se rijetko spominju, a koje je bitno da turisti znaju prilikom putovanja u Kinu.

Kći bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu izgraditi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u cijelom svijetu poznat kao "vijetnamska luda kuća". U ovom se hotelu moguće smjestiti u sobi pećini, ili u sobi prepunoj divovskih paukovih mreža!

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

Kako se živi u Nepalu? U zemlji gdje je polovica stanovništva nepismena, gdje se živi s manje od dva dolara dnevno, glavni je problem kako preživjeti. U dva smo tjedna posjetili glavni grad Kathmandu, drugi grad po veličini Pokharu, obišli brojne nepalske prirodne ljepote i upoznali jednu sasvim drugačiju kulturu.

Svima je poznat Kip slobode. Ali ne događa se svaki dan da imate priliku vidjeti skulpturu kraj koje Kip slobode izgleda malen. U šetnji ispod veličanstvenih skulptura svijeta odabrali smo njih pet, smještenih u raznim dijelovima svijeta.

Varanasi, zvukova, mirisa i neobičnih prizora bogat sveti indijski grad smjestio se na obalama rijeke Ganges u sjevernoj Indiji. Grad ujedinjuje najbolje i najgore što Indija nudi te će vas oduševiti tradicionalnim šarmom i većinom vrlo inspirativnom atmosferom, ali će vas na trenutke zbog bezbrojnih dojmova prilično i umoriti.

Najveće vulkansko jezero na svijetu smjestilo se u Indoneziji, zemlji koja ima preko 120 aktivnih vulkana što je više od svih drugih zemalja na svijetu. U ovoj se egzotičnoj zemlji prekrasnih krajolika i zanimljivih kultura, na otoku Sumatra smjestilo jezero Toba koje je nastalo nakon erupcije divovskog vulkana prije 75.000 godina.

Na kraju putovanja po Jordanu i Izraelu uputili smo se iz Jeruzalema u Betlehem. U zadnjem Miroslavovom putopisu o Izraelu pročitajte više o bazilici Rođenja Isusova u Betlehemu, o kontroverznom zidu oko Palestine i o dugotrajnom povratku iz Izraela u Hrvatsku.

Došli smo na granicu Jordana i Izraela kod jordanskog grada Aqabe. Forumi vrve opisima da je to "meka granica". Kad ono, procedura skoro ista kao i preko sjeverne granice na rijeci Jordan. S jednom "malom" razlikom: ulazite u državu Izrael.

Wadi Rum je jordanski Nacionalni park i jedno od najčarobnijih mjesta na Zemlji. Pustinja je ispresijecana brdima koja kao da su izronila iz pijeska. U njoj su pronađeni arheološki ostaci koji svjedoče o 12.000 godina ljudske prisutnosti na ovom području. Ovdje su snimane i scene iz Star Warsa!

Kruna putovanja Jordanom je obilazak Petre. U Miroslavovom putopisu pročitajte više o najvećoj znamenitosti Bliskog istoka, Petri, koja je od Europljana bila skrivena sve do početka 19. stoljeća, kao tajna koju su ljubomorno čuvali Beduini.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila