Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Putovanja, destinacije, putopisi - Europa

Vjerovatno ste čuli za društvenu igru Carcassonne, a možda ste ju i igrali! Da li ste znali da je inspiracija za stvaranje ove odlične i zanimljive igre bio danas najveći utvrđeni europski grad? Pročitajte više i otputujte u daleku prošlost, u francuski grad Carcassone!

Tko to ne voli nogomet? Ako i niste ljubitelj ovog popularnog sporta sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim ljepoticama, veličanstvenim stadionima na kojima samo najbolji svjetski nogometni timovi imaju priliku zaigrati! Pogledajte naš odabir najspektakularnijih stadiona na svijetu!

Jedan od najpoznatijih srednjovjekovnih dvoraca u Engleskoj nalazi se u gradu Warwicku. Drveni dvorac iz 11. stoljeća ponovno je izgrađen u kamenu stoljeće kasnije. Za vrijeme Stogodišnjeg rata dodatno je utvrđen dio koji gleda prema gradu čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih primjeraka vojne arhitekture 14. stoljeća.

Bajkovit srednjovjekovni dvorac s tri strane okružen rijekom Elzbach i prilično skriven šumom smjestio se na 70 metara visokoj stijeni u slikovitim brdima iznad rijeke Moselle. Veličanstveni dvorac Eltz bogate je povijesti i prilično jasno će vam predočiti davno prošla vremena.

Ako planirate putovanje u Španjolsku, onda morate posjetiti Cadiz. Prekrasan grad krije u svojim uskim i gusto zbijenim uličicama tajne i ljepote nastale kao posljedica burne povijesti i vladavine brojnih naroda koji su ostavili pečat na ovom slikovitom andaluzijskom gradu.

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Španjolska je prepuna iznenađenja! U njoj se krije prekrasan srednjovjekovni grad, Cuenca, koji se smjestio između Madrida i Valencije. Prošetajte s nama Cuencom i saznajte više o visećim kućama po kojima je ovaj grad poznat!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

"Svijet ledenih divova" ili najveća ledena špilja na svijetu smjestila se oko 40 kilometara južno od Salzburga, u blizini austrijskog grada Werfena. Špilja Eisriesenwelt jedinstven je prirodni fenomen izgrađen od leda i kamena, kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach.

Jeste li svjesni da se dina, čudesan prirodni fenomen može naći i u Europi? U Francuskoj, kao da je izgubljena u prostoru i na krivom kontinentu, nalazi se najveća europska pješčana dina! Veličanstvena pješčana dina Dune du Pyla smjestila se u zaljevu Arcachon u jugozapadnoj Francuskoj.

Ako ste umorni od obilazaka velikih gradova i beskrajnog čekanja u redu za posjet nekoj turističkoj atrakciji, možda je vrijeme da razmislite o putovanju u neku manje poznatu lokaciju koja će vam pružiti priliku da malo usporite i prodišete punim plućima. Putujemo u idilično švicarsko selo Gryon!

San Gimignano, mali talijanski gradić u Toskani poznat je po 14 kamenih tornjeva zbog kojih je dobio neobičan nadimak srednjovjekovni Manhattan. Grad se smjestio 56 kilometara južno od Firence. Grad tornjeva dom je i jednom od najboljih talijanskih bijelih vina...

Vjenčani dar portugalskim kraljicama od njihovih poznatih muževa bilo je ovo prekrasno selo opasano zidinama. Kako ga je čak i aristokracija koristila za odmor nema razloga da ne posjetite Obidos prilikom putovanja u Portugal!

Najpoznatiji grad u španjolskoj pokrajini Kastilja i Leon je Segovija. Grad poznat po dvorcu Alcazar koji je inspirirao izgradnju Disneyevog dvorca, kao i po veličanstvenom akvaduktu, svakog će posjetitelja odvesti u neko drugo vrijeme, daleko od brige i stresa modernog života.

Najstariji grad u Njemačkoj smjestio se na obalama rijeke Moselle. Trier, grad osnovan u 16. stoljeću prije Krista, izrazito je bogate povijesti o čemu svjedoče brojne građevine iz vremena Rimskog Carstva. Koje su glavne turističke atrakcije u Trieru i zašto je ovaj grad poznat među turistima i hodočasnicima saznajte u našem tekstu.

Svima je poznat Kip slobode. Ali ne događa se svaki dan da imate priliku vidjeti skulpturu kraj koje Kip slobode izgleda malen. U šetnji ispod veličanstvenih skulptura svijeta odabrali smo njih pet, smještenih u raznim dijelovima svijeta.

Nyhavn ili Nova luka, u prošlosti ozloglašeni dio Kopenhagena prepun bordela, alkohola, mornara i čestih tučnjava, danas je nezaobilazno turističko odredište u Kopenhagenu, kao i vrhunac turističkog obilaska gradskih kanala brodom. Ovaj je dio grada i u najhladnije doba godine prepun turista i lokalnog stanovništva.

Kako opisati vodeni raj u Turskoj nego kao čarobno mjesto koje će vam oduzeti dah i o kojem ćete dugo pričati... Pamukkale, ili prevedeno s turskog jezika dvorac od pamuka, sastoje se od niza bijelih terasastih bazena koji se omeđeni stalaktitima spuštaju s padine ispunjeni vodom nadzemaljske plave boje.

SvjetskiPutnik.hr - prijava



Zaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila