Mjesto za sve ljubitelje putovanja

1 osoba je rekla da joj se sviđa

Kopenhagen

Stara luka Nyhavn u Kopenhagenu, Danska, izvor: flickr.com

Kopenhagen je glavni i najveći grad Danske kao i najveća danska luka. Leži na istočnoj obali otoka Zeland i dijelom na otoku Amager. Mostom je spojen sa švedskim gradom Malmöm.

Kopenhagen, Danska, izvor: flickr.com
Država: Danska (Kopenhagen je glavni grad)
Broj stanovnika: 530.902
Stranice grada: http://www.kk.dk/english.aspx
Kopenhagen, Danska, izvor: flickr.com

Korisne informacije o Kopenhagenu:
www.visitcopenhagen.com

Kopenhagen, Danska, izvor: flickr.com

Klima u Kopenhagenu je granično oceansko - kontinentalna. Najviše padalina ima od lipnja do kolovoza. Sniježi od kasnog prosinca do ranog ožujka. Ljeta su blaga, uz čestu kišu.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
0 0 2
TravanjSvibanjLipanj
6 11 15
SrpanjKolovozRujan
16 16 13
ListopadStudeniProsinac
9 5 2

Nyhavn ili Nova luka, u prošlosti ozloglašeni dio Kopenhagena prepun bordela, alkohola, mornara i čestih tučnjava, danas je nezaobilazno turističko odredište u Kopenhagenu, kao i vrhunac turističkog obilaska gradskih kanala brodom. Ovaj je dio grada i u najhladnije doba godine prepun turista i lokalnog stanovništva.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila