Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Beč

Beč, Austrija, izvor: flickr.com

Beč leži na obalama Dunava, glavni je grad Austrije. Omiljeno je turističko odredište, ponajviše zahvaljujući mnogobrojnim raskošnim kulturno-povijesnim spomenicima iz doba Austro-Ugarske monarhije.

Beč, Austrija, izvor: flickr.com, by Bruce Tuten
Država: Austrija (Beč je glavni grad)
Broj stanovnika: 1.680.266
Stranice grada: http://www.wien.gv.at/english/
Beč, Austrija, izvor: flickr.com, by Bruce Tuten

Službene stranice: www.wien.info/en

Beč, Austrija, izvor: flickr.com, by Bruce Tuten

Beč ima kontinentalnu klimu i ugodan je za proljetne i ljetne izlete te vikend odmore. Ljeta su topla s prosječnom temperaturom oko 20 °C. Snijeg pada od prosinca do ožujka.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
0 1 5
TravanjSvibanjLipanj
9 15 17
SrpanjKolovozRujan
20 20 16
ListopadStudeniProsinac
10 4 1

Gdje se nalazi kuća na kojoj raste 250 stabala? I na kojoj nema dva jednaka prozora. Zanimljiva i neobična modernistička građevina nazvana Hundertwasserhaus (Kuća Stovoda), smjestila se u Beču i najposjećenija je građevina moderne arhitekture u Austriji.

Beč je grad koji mnogi od nas nisu posjetili samo zato jer im je blizu pa će lako doći do njega kada požele. Kada se konačno odlučite otputovati do ovog prekrasnog glavnog grada Austrije, ove će vam informacije biti jako korisne!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila